Mijailović: Lendejl je 100% igrač Partizana!

Nije ništa potpisao! "Da li će on otići u Žalgiris ili neki drugi klub još uvek se ne zna", kaže predsednik Partizana.

Košarka 21.05.2019 | 18:29
Mijailović: Lendejl je 100% igrač Partizana!
Prvo vest da Džok Lendejl neće igrati za Partizan do kraja sezone, potom i da će u Žalgiris, a zatim je i sam Žalgiris predstavio Lendejla kao novo pojačanje. I činilo se da je to gotova priča i da će Partizanu pripasti nešto preko 250.000 evra. Međutim...

Danas je usledio zaplet, a inicirao ga je predsednik Ostoja Mijailović. On je istakao da je Lendejl i dalje 100 odsto igrač Partizana te da ništa nije potpisao.

"Lendejl je sto odsto igrač Partizana. Dobio je, na lični zahtev, dozvolu da ode u Ameriku na sedam dana kako bi se lečio. To je odobreno. A kada je to objavljeno, u medijima se brzo pojavila vest da je on igrač Žalgirisa, kojem čak iz tog kluba žele dobrodošlicu. Ovo prvo što sam rekao je zapravo istina. Da li će on otići u Žalgiris ili neki drugi klub još uvek se ne zna", rekao je Mijailović za Telegraf.

Dakle, nije potpisao ugovor za Žalgiris?

"Lendejl još ništa nije potpisao. Za mesec dana on meže da bude Žalgirisov, ali kada se ispune klauzule i obaveze prema Partizanu koje nisu male. Mi smo na vezi sa Žalgirisom i ako se dogovorimo, daćemo svoje saopštenje po tom osnovu".

Koliko će Partizan zaraditi na njemu?

"On ima visoko obeštećenje koje je tri puta veće od njegovih godišnjih primanja. Samim tim, višestruko je veće od onoga što je Partizan za njega platio. Šta god da se desi, Partizan će biti u velikom plusu. Mi nismo donosili odluku da li ćemo ga prodavati. U ovom trenutku on nije slobodan igrač. On do kraja sezone ima obavezu da bude u klubu. Na kraju sezone može da ode uz veliko obeštećenje na koje on ima pravo da se pozove".

Kaže predsednik crno-belih da Partizan neće "padati na takve fore".

"Partizan više nije, i neće biti, klub koji može biti prevaren na neke fore. Sve se zna, sve je propisano, sve prate dokumenti i neće biti nikakvih problema. Sve u svemu, eventualnim odlaskom Lendejla, ili bilo koga drugog, Partizan će svakako dobro zaraditi, a uložiti novac pametno i u kvalitetne igrače".

I dalje se čeka šta će biti oko specijalne pozivnice Evrolige. Možda bi i to moglo da utiče da Lendejl ipak ostane.

"Videćemo šta će se dešavati u budućem periodu. Mi smo poslali aplikaciju za Evroligu, ako budemo izborili to, biće veća šansa i da on ostane i da dođe još kvalitetnijih igrača. U ovom trenutku većina igrača ima te izlazne klauzule da mogu da izađu uz neke uslove", zaključio je Mijailović.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar