J faktor: Inzagi favorit, Sari druga želja...!

Mihajlović kontaktiran! Gazeta delo Sport o trci za novog trenera Juventusa.

Fudbal 19.05.2019 | 17:50
J faktor: Inzagi favorit, Sari druga želja...!
Dolazak Siniše Mihajlovića na klupu Juventusa nije zvučao realno, iako je potpisnik ove vesti bio pouzdani italijanski Skaj.

Dva dana posle inicijalne priče, milanski sportski dnevnik Gazeta na naslovnoj strani piše o najužem krugu kandidata za naslednika Maksa Alegrija, a u njemu su tri imena – Simone Inzagi, Maurisio Sari i Siniša Mihajlović.

Nekadašnji selektor Srbije je kontaktiran od strane Andree Anjelija, s kojim je obavio razgovor o potencijalnom dolasku u Juventus. Dakle, stvar je više nego ozbiljna. Ipak, u italijanskoj štampi preovlađuje mišljenje da je Mihajlović „autsajder“ u ovoj situaciji, odnosno da su Inzagi i Sari u prednosti.

Direktorski tandem Paratići – Nedved imali su uvodne pregovore sa Inzagijem i Sarijem, zbog kojeg su čak otputovali i u London.

Prvi favorit za najtraženiju poziciju u italijanskom fudbalu i dalje je Simone Inzagi. Prema informacijama Gazete, ali i Sport Medijaseta, rimskog Korijerera i Stampe, Inzagi je sa ljudima iz Juventusa već imao nekoliko sastanaka, ali još nije doneo konačnu odluku o tome šta mu je činiti. Sa Lacijem ima ugovor do juna naredne godine, a posle osvajanja Kupa Italije njegove akcije su poskupele.

“Istina je da trenutno uživamo u trenutku, jer će biti sasvim dovoljno vremena da sednem s direktorom (Iglijem) Tareom i predsednikom (Klaudijem Lotitom) i razmotrimo sve opcije. Imamo dobar odnos, tako da ne treba uzimati zdravo za gotovo sve što ljudi pričaju“, rekao je Inzagiposle osvajanja trofeja.

Razlog zašto je Inzagi favorit u odnosu na Sarija, a najviše Mihajlovića jeste zato što Juventus traži mladog i talentovanog italijanskog stručnjaka koji neguje ofanzivni stil fudbala, a da se bivši golgeter Nebeskoplavih savršeno uklapa u tu sliku.

Takođe, Čizmom kruži priča da je Antonio Konte otpao s liste kandidata jer je dogovorio sve uslove saradnje sa Interom, što znači da je Lučano Spaleti svoje završio na klupi Nerazura...

Čekamo, čekamo...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar