Za Delibašića predložen pritvor

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanja jednomjesečnog pritvora osumjičenom Dariju Delibašiću.

Bosna i Hercegovina 19.05.2019 | 12:52
Za Delibašića predložen pritvor
Kako prenosi Klix, a potvrdila im je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Delibašića Tužilaštvo KS sumnjiči za krivično djelo otmica i razbojništvo.

Riječe je o otmici koja se dogodila 17. aprila u naselju Pejton na Ilidži kada je grupa naoružanih razbojnika presrela žrtvu koja se nalazila u Golfu 6.

Prijeteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milion KM.

Sin legendarnog košarkaša Mirze Delibašića već je osuđen u Italiji na šest godina zbog trgovine drogom.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nema smisla

19.05.2019 11:10

Činjenicu da je imenovani sin Mirze Delibašića, nema smisla toliko potencirati, jer mu otac nije kriv za ovo stanje. Bio je rat, posleratni period, pred omladinom su bila brojna, više loša iskušenja... Mirza je bio uljudan momak, vrhunski sportista, reprezentativac BiH-e, pa ga ne treba poniziti nekim nemilim dogadjajima, za koje nije on kriv. Treba ga pustiti da počiva u miru.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

19.05.2019 12:01

Slažem se! Svako je jedinka za sebe.

Name

sarajlija

19.05.2019 17:35

Mirza je bio reprezentativac Jugoslavije

Name

Sarajevo

19.05.2019 12:16

Bas mi je zao momka,sto mu je to trebalo,familija cijela ugledna u Sarajevu,ima lokal,radi punom parom,covjek prava raja,ljepota s njim popricati,u lokalu sa svima se ophodi pravo jaranski,ozenio se novinarkom Pinka...sto ti to je trebalo,bas mi zao...

ODGOVORITE
Name

Bakica

19.05.2019 12:36

Roditelji su odgovorni za vaspitanje djece .Jurili loptu a dijete odgajala ulica.

ODGOVORITE