Video - Moto 3: Trka puna incidenata!

Mekfiju trijumf u Le Manu! Džon Mekfi pobedio je u trci za Veliku nagradu Francuske u Moto 3 kategoriji.

Ostali sportovi 19.05.2019 | 14:11
Video - Moto 3: Trka puna incidenata!
Ono što oduvek krasi "Moto trojku" jeste uzbudljiva borba i veliki broj vozača koji jedni drugima "dišu za vratom", a ništa drugačije nismo videli ni u poslednjoj trci na francuskom Le Manu, kada je trijumf odneo škotski vozač Džon Mekfi.

Danas smo imali čak tri incidenta, na momente je delovalo i opasno po neke vozače, ali najvažnije je da niko nije bio ozbiljnije povređen. Pogotovo što nam iz Francuske stiže vest da je pre ovog vikenda jedan od redara preminuo od srčanog udara.

Što se tiče trkanja, ponovo smo imali sjajan performans. Suzuki je vodio prilično dugo, delovalo je da će japanski motociklista upisati novu pobedu, a onda je nakon greške izleteo sa staze i pao sa motocikla, pa je vođstvo preuzeo Mekfi.

Dala Porta je prestigao Mekfija, pa su potom njih dvojica vodili fantastičnu bitku sve do samog kraja trke. Na momente je ta borba bila toliko agresivna da je dolazilo i do kontaka, ali su obojica ostala na stazi i na kraju veliko slavlje za Petronas, pošto je Džon Mekfi došao do pobede.

Iza sebe je ostavio Dala Portu, Kanea, Rodriga, Migela i ostale. Zanimljivo je da je na prvih 10 pozicija na kraju trke bilo čak 10 različitih ekipa.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar