Vlast zavadila borce u Rogatici

Lakrdija od izborne skupštine Mjesnog odbora boračke organizacije Rogatica kako rekoše, desila se u režiji opštinske vlasti koja želi da prigrabi kontrolu i na demobilisanim srpskim borcima.

Republika Srpska 17.05.2019 | 20:17
Vlast zavadila borce u Rogatici
Na skupštini kojoj je prisustvovalo oko 250 demobilisanih boraca VRS, bez pročitanog dnevnog reda, formiranja verifikacione komisije i ozvučenja ništa se drugo nije moglo ni očekivati nego opšta glalma i nadvikivanje.

"Na ovom skupuu se ništa ne zna, ne zna se ko je član boračke organizacije posebno gradskog mjesnog odbora, nema zapisničara iz rukovodstva organizacije a skup nije zakazan po statutu i članu 32, " rekao je demobilisani borac, invalid Goran Marjanović.

Nakon nadvikivanja, predlaganja kandidata za 11 predviđenih iz ovog mjesnog odbora u skupštinu opštinske boračke organizaacije s mjesta i bez ikakvog obrazloženja , niza verbalnih obračuna i negodovanja ostalih prisutnih skupština je prekinuta a prisutni su uz psovke napustili salu Centra za kulturu.

Dragan Lubarda kaže da se u Rogatici dobro zna ko je bio borac a ko nije i pita se kako je neko imao pravo da glasa na skupštini.

"Trebalo je prije sastanka napraviti spiskove članova gradskog mjesnog odbora ali izgleda da je neko ovo namjerno uradio kako bi ostvario neki politički interes, " dodao je Lubarda.

Ranko Drašković ističe da je skuptšine bila prava lakrdija.

"Borac sam prve kategorije Ilijaške brigade koja je nosila u toku rata tri korupusa takozvane Armije BiH na leđima . Evo odlikovanja od predjsednika Republike Srpske a sad mi ovdje na skupštini neki kažu da nemam pravo glasa", ozlojeđen je Drašković.

Demobilisani borac Vojislav Obrenović ističe da boračke kategorije ne smiju da se dijele stranački i da borci moraju biti složni kao što su bili i u ratu.

Evo prvi put sam pozvan na izbore u boračkoj organizaciji i obavješten o ovome i pitam se zašto je to tako, " rekao je Slaviša Motika.

Predrag Spajić kaže da su borci znali da će aktuelna vlast da pokuša da provede izbore u boračkoj organizaciji kako njoj odgovara.

"Prije sedam dana smo poslali dopis predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću i pozvali ga da prisustvuje skupštini ukazujući mu na neregularnosti u izbornoj kampanji u kojoj se sastanci mjesnih odbora zakazuju u danu kad se održavaju i to po kućama pojednih partijskih aktivosta", dodaje Sapajić.

Ono u čemu su demobilisani borci u Rogatici , poslije prekida skupštine , bili složni je da ih je vlast ipak uspjela da posvađa i zavadi.



BN TV

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

vihor

17.05.2019 18:43

Nedajte sotonama da vas zavade, oni to i žele da bi se bogatili, vi ste stvarali i branili RS vi treba da vodite ovu zemlju, šta dočekasmo da nas ponižavaju hulje..

ODGOVORITE
Name

ivan

17.05.2019 19:35

Sa nema RONHILA,Jagodica,ne bi bilo REP,SUMSKE

Name

Danko Karadza

18.05.2019 11:59

Jagodic je veci borac od svih vas.

Name

Miko

22.05.2019 09:20

RE DANKO KARADŽA Koliko si od Jagodića dobio besplatnih kubika građe za tvoju brentu da ovo napišeš?

Name

Bata

17.05.2019 18:53

Meni nisu dali da glasam iako sam borac prve kategorije. Kažu da nisam podoban. Borio sam se od prvog do zadnjeg dana.

ODGOVORITE
Name

Jug

18.05.2019 06:13

Što ne prozvaste glavnog kuvara, dezertera Jagodića. Pa on vam je sve ovo i zakuvao. Rajak prelivoda. Prodao crvendaćima guzicu a nekad se zaklinjao u Toma. Papak! Obećali mu radno mjesto.

Name

Re

18.05.2019 09:26

Pa, ako nisi član boračke organizacije i nemožeš glasati. Kako se svi mogu učlaniti u lovačko udruženje i još plaćati veliku članarinu? To što si borac neznači da si član boračke.

Name

Nostradamus

17.05.2019 19:28

Gospodo borci.Medju vama su izdajnici koji su uz ovu vlast.Nisam borac ali nisam ni dezerter otisao sam prije rata natjerala me bijeda.Mada sam nekada i mislio da sam trebao da ostanem i da se borim,ali kad vidim koliko ste podijeljeni ili bolje reci izdani od svojih saboraca radujem se sto sam otisao.Mnogi od vas su izdali Davora D i stali na stranu ubica Davida.Na fb.sam upoznao neke koji su kazu bili borci i odjednom su me ostavili samo zato sto sam pruzao Davoru podrsku u borbi za pravdu i istinu o ubistvu njegovog sina.Okrenuli su se Dodiku i rezimu i stali uz zastitu rezima koji vam je oduzeo osnovna ljudska prava.Naj zalosnije je sto se sa Dodikom bore za Hrvatski entitet.Nemam nista protiv da se stvori i treci entitet,ali ne da mi budemo ti koji ce da se bore za taj entitet.Oni cak mene ubjedjuju da je stvaranje treceg entiteta nacin da se sacuva RS.Ali shvatit ce kada se ukine RS i postanemo nacionalna manjina u citavoj BiH.

ODGOVORITE
Name

re

18.05.2019 14:47

Samo totalna budala moze misliti da hrvati koji su manjina u nestanku (ispod 350 hiljada) ce dobiti nekakav entitet. A upravo to rade oni koji nas vode Dodik i kompanija,...To je greska kardinalna, jer cemo nastradati mi RS.

Name

dijete roga'ce

17.05.2019 19:30

Ništa novo-ovako su "složni"bili i kad su je branili od onih,koje današnja vlast,koja je tada bila na sigurnom,više gotivi nego naše borce..Naslušao sam se priča o "junaštvu",još kao klinac uz rat,kada je ono malo istinskih boraca bilo ozlojeđeno na "jajare",kako ih je legendarni vojvoda Rajko znao zvati..Kažu da je vojvoda negdje današnjeg prvog čovjeka "našeg malog mista",(kome,kao dezerteru se danas svi ovi"borci"savijaju"što kaže Boro Prikaza,a ni jedan ga sinoć u kameru ne prozva,tog čuvenog Milorada Jagodića),nabio nogom u tur..Međutim kasnije se i vojvoda slikao sa onim glavnim Miloradom,tako da kad sve saberem,žao mi je onih pravih boraca koji su mi bili idoli kao klincu,a meni drago što nisam bio borac,jer bi me danas ovako ponižavali..Kroz ovaj primjer mi sami sebi rušimo rejting..i pitanje da li će nam se pojaviti svjetlo na kraju tunela ili će se ovaj tunel u kome smo -zarušiti i mi u njemu ostati zauvjek..

ODGOVORITE
Name

re

18.05.2019 14:50

Ne brini nista. Blizi se Unitarna Bosna, i bice bolje.

Name

Trt

17.05.2019 19:39

A savčićić ni riječi.... Eeeee

ODGOVORITE
Name

Ratko

17.05.2019 19:45

Pa vi koji ste stvarali Republiku,dok su ovi sto svama sad mlate praznu slamu svercali i otvoreno zagovarali komunisticke floskule kompletne Bh u ondasnjoj reziji i otvoreno se setali po ustasiji i sahranjivali Antu Markovica 93 na Mirogoju SU SAD I DOSLI NA VLAST VASIM GLASOVIMA I GLASOVIMA VASE DJECE.SRAM VAS BILO,KAKVI STE VI TO BORCI KAD OVI SVAMA VLADAJU I GUSE VAS KAO MACE U NAJLON VRECI...DJECU VASIH BORACA UBIJAJU,A VI CUTITE,ONI MILIONERI,VI GOLA EGZISTENCIJA,VI CUTITE,ONAJ PJANO STO NEMA POJMA KAVA JE TO VELICINA GENERALSKI CIN PRESJEDAVA SVAMA,A PRODAO VAS BURLI,REPUBLIKU NAM UNISTISE EKONOMSKI,DJECU NAM RASELISE,A VI CUTITE...SRAM VAS BILO,VI NEKE GROMADE,BORCI...DEZERTERI I DJECA IM NAS UNISTISE,A VI CUTITE.

ODGOVORITE
Name

Direkt

17.05.2019 20:46

Izbacite provokatore iz svojih redova i pokusajte da se otrgnete od medvedjeg zagrljaja rezima dok vas isti nije skroz rasturio. Sto ste vise blagi prema istom, to vas doticni vise zaobilaze. Pogledajte samo koliko imaju borci u FBiH i sve ce vam biti jasno. Da ne spominjem region tj. Hrvatsku, gdje borci imaju dodatak nekih 800 KM.

ODGOVORITE
Name

BOBA

18.05.2019 08:15

BORCI SU IZGINULI I POMRLI OVI ŠTO NISU BORCI ZAUZELI NJIHOVA MJESTA. KAO MORA NEKO.NEKA UŽIVAJU NA PATNJI DRUGIH.

ODGOVORITE
Name

RATKO

18.05.2019 11:14

Za"Bobo"...STA TI ZNAS MRCINO KO JE BORAC I KO JE POGINUO,,,STA TI ZNAS STA JE JEDAN DAN NA HLADNOCI NA MINUS 25 I VISE,STA TI ZNAS STA ZNACI KAD TE METCI I GRANATE ZASIPAJU A TI 'IKAR'JEDES I MISI SKACU PO TEBI,STA TI ZNAS STA ZNACI GENERACIJU POGUBITI,MLADOST I ZDRAVLJE...MRCINO JEDNA TI I OVI STO B SLOVO U USTA UZIMATE A NE CIJELU RIJEC'BORAC'...PA NA MOJIM GODINAMA,ZDRAVLJU I POZRTVOVANJU ZIVITE I GLASATE ZA USTASKU UNUKU I BURLU PROFITERA.STOKO BEZREPA.

Name

Idi bre..

18.05.2019 14:53

Idi bre Ratko s milim bogom. To za zimu ti je tačno. Ali za municiju i granate djelimično. Sa ove strane su njima slali granate i municiju, oni nisu imali čime uzvraćati. Jer da jesu druge pjesme bi se pjevale. Obostrani strah spasavao je i jedne i druge. Žali bože onih što izgiboše. Na obe ili sve tri strane. A moglo se izbjeći. Da su samo fitilji malo duži bili. Šteta.