Власт завадила борце у Рогатици

Лакрдија од изборне скупштине Мјесног одбора борачке организације Рогатица како рекоше, десила се у режији општинске власти која жели да приграби контролу и на демобилисаним српским борцима.

Република Српска 17.05.2019 | 20:17
Власт завадила борце у Рогатици
На скупштини којој је присуствовало око 250 демобилисаних бораца ВРС, без прочитаног дневног реда, формирања верификационе комисије и озвучења ништа се друго није могло ни очекивати него општа глалма и надвикивање.

"На овом скупуу се ништа не зна, не зна се ко је члан борачке организације посебно градског мјесног одбора, нема записничара из руководства организације а скуп није заказан по статуту и члану 32, " рекао је демобилисани борац, инвалид Горан Марјановић.

Након надвикивања, предлагања кандидата за 11 предвиђених из овог мјесног одбора у скупштину општинске борачке организаације с мјеста и без икаквог образложења , низа вербалних обрачуна и негодовања осталих присутних скупштина је прекинута а присутни су уз псовке напустили салу Центра за културу.

Драган Лубарда каже да се у Рогатици добро зна ко је био борац а ко није и пита се како је неко имао право да гласа на скупштини.

"Требало је прије састанка направити спискове чланова градског мјесног одбора али изгледа да је неко ово намјерно урадио како би остварио неки политички интерес, " додао је Лубарда.

Ранко Драшковић истиче да је скуптшине била права лакрдија.

"Борац сам прве категорије Илијашке бригаде која је носила у току рата три корупуса такозване Армије БиХ на леђима . Ево одликовања од предјседника Републике Српске а сад ми овдје на скупштини неки кажу да немам право гласа", озлојеђен је Драшковић.

Демобилисани борац Војислав Обреновић истиче да борачке категорије не смију да се дијеле страначки и да борци морају бити сложни као што су били и у рату.

Ево први пут сам позван на изборе у борачкој организацији и обавјештен о овоме и питам се зашто је то тако, " рекао је Славиша Мотика.

Предраг Спајић каже да су борци знали да ће актуелна власт да покуша да проведе изборе у борачкој организацији како њој одговара.

"Прије седам дана смо послали допис предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу и позвали га да присуствује скупштини указујући му на нерегуларности у изборној кампањи у којој се састанци мјесних одбора заказују у дану кад се одржавају и то по кућама поједних партијских активоста", додаје Сапајић.

Оно у чему су демобилисани борци у Рогатици , послије прекида скупштине , били сложни је да их је власт ипак успјела да посвађа и завади.



БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

вихор

17.05.2019 18:43

Недајте сотонама да вас заваде, они то и желе да би се богатили, ви сте стварали и бранили РС ви треба да водите ову земљу, шта дочекасмо да нас понижавају хуље..

ОДГОВОРИТЕ
Name

иван

17.05.2019 19:35

Са нема РОНХИЛА,Јагодица,не би било РЕП,СУМСКЕ

Name

Данко Карадза

18.05.2019 11:59

Јагодиц је веци борац од свих вас.

Name

Мико

22.05.2019 09:20

РЕ ДАНКО КАРАЏА Колико си од Јагодића добио бесплатних кубика грађе за твоју бренту да ово напишеш?

Name

Бата

17.05.2019 18:53

Мени нису дали да гласам иако сам борац прве категорије. Кажу да нисам подобан. Борио сам се од првог до задњег дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Југ

18.05.2019 06:13

Што не прозвасте главног кувара, дезертера Јагодића. Па он вам је све ово и закувао. Рајак преливода. Продао црвендаћима гузицу а некад се заклињао у Тома. Папак! Обећали му радно мјесто.

Name

Ре

18.05.2019 09:26

Па, ако ниси члан борачке организације и неможеш гласати. Како се сви могу учланити у ловачко удружење и још плаћати велику чланарину? То што си борац незначи да си члан борачке.

Name

Нострадамус

17.05.2019 19:28

Господо борци.Медју вама су издајници који су уз ову власт.Нисам борац али нисам ни дезертер отисао сам прије рата натјерала ме биједа.Мада сам некада и мислио да сам требао да останем и да се борим,али кад видим колико сте подијељени или боље реци издани од својих сабораца радујем се сто сам отисао.Многи од вас су издали Давора Д и стали на страну убица Давида.На фб.сам упознао неке који су казу били борци и одједном су ме оставили само зато сто сам прузао Давору подрску у борби за правду и истину о убиству његовог сина.Окренули су се Додику и резиму и стали уз заститу резима који вам је одузео основна људска права.Нај залосније је сто се са Додиком боре за Хрватски ентитет.Немам ниста против да се створи и треци ентитет,али не да ми будемо ти који це да се боре за тај ентитет.Они цак мене убједјују да је стварање трецег ентитета нацин да се сацува РС.Али схватит це када се укине РС и постанемо национална мањина у цитавој БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.05.2019 14:47

Само тотална будала мозе мислити да хрвати који су мањина у нестанку (испод 350 хиљада) це добити некакав ентитет. А управо то раде они који нас воде Додик и компанија,...То је греска кардинална, јер цемо настрадати ми РС.

Name

дијете рога'це

17.05.2019 19:30

Ништа ново-овако су "сложни"били и кад су је бранили од оних,које данашња власт,која је тада била на сигурном,више готиви него наше борце..Наслушао сам се прича о "јунаштву",још као клинац уз рат,када је оно мало истинских бораца било озлојеђено на "јајаре",како их је легендарни војвода Рајко знао звати..Кажу да је војвода негдје данашњег првог човјека "нашег малог миста",(коме,као дезертеру се данас сви ови"борци"савијају"што каже Боро Приказа,а ни један га синоћ у камеру не прозва,тог чувеног Милорада Јагодића),набио ногом у тур..Међутим касније се и војвода сликао са оним главним Милорадом,тако да кад све саберем,жао ми је оних правих бораца који су ми били идоли као клинцу,а мени драго што нисам био борац,јер би ме данас овако понижавали..Кроз овај примјер ми сами себи рушимо рејтинг..и питање да ли ће нам се појавити свјетло на крају тунела или ће се овај тунел у коме смо -зарушити и ми у њему остати заувјек..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.05.2019 14:50

Не брини ниста. Близи се Унитарна Босна, и бице боље.

Name

Трт

17.05.2019 19:39

А савчићић ни ријечи.... Еееее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

17.05.2019 19:45

Па ви који сте стварали Републику,док су ови сто свама сад млате празну сламу сверцали и отворено заговарали комунистицке флоскуле комплетне Бх у ондасњој резији и отворено се сетали по устасији и сахрањивали Анту Марковица 93 на Мирогоју СУ САД И ДОСЛИ НА ВЛАСТ ВАСИМ ГЛАСОВИМА И ГЛАСОВИМА ВАСЕ ДЈЕЦЕ.СРАМ ВАС БИЛО,КАКВИ СТЕ ВИ ТО БОРЦИ КАД ОВИ СВАМА ВЛАДАЈУ И ГУСЕ ВАС КАО МАЦЕ У НАЈЛОН ВРЕЦИ...ДЈЕЦУ ВАСИХ БОРАЦА УБИЈАЈУ,А ВИ ЦУТИТЕ,ОНИ МИЛИОНЕРИ,ВИ ГОЛА ЕГЗИСТЕНЦИЈА,ВИ ЦУТИТЕ,ОНАЈ ПЈАНО СТО НЕМА ПОЈМА КАВА ЈЕ ТО ВЕЛИЦИНА ГЕНЕРАЛСКИ ЦИН ПРЕСЈЕДАВА СВАМА,А ПРОДАО ВАС БУРЛИ,РЕПУБЛИКУ НАМ УНИСТИСЕ ЕКОНОМСКИ,ДЈЕЦУ НАМ РАСЕЛИСЕ,А ВИ ЦУТИТЕ...СРАМ ВАС БИЛО,ВИ НЕКЕ ГРОМАДЕ,БОРЦИ...ДЕЗЕРТЕРИ И ДЈЕЦА ИМ НАС УНИСТИСЕ,А ВИ ЦУТИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

17.05.2019 20:46

Избаците провокаторе из својих редова и покусајте да се отргнете од медведјег загрљаја резима док вас исти није скроз растурио. Сто сте висе благи према истом, то вас дотицни висе заобилазе. Погледајте само колико имају борци у ФБиХ и све це вам бити јасно. Да не спомињем регион тј. Хрватску, гдје борци имају додатак неких 800 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

18.05.2019 08:15

БОРЦИ СУ ИЗГИНУЛИ И ПОМРЛИ ОВИ ШТО НИСУ БОРЦИ ЗАУЗЕЛИ ЊИХОВА МЈЕСТА. КАО МОРА НЕКО.НЕКА УЖИВАЈУ НА ПАТЊИ ДРУГИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАТКО

18.05.2019 11:14

За"Бобо"...СТА ТИ ЗНАС МРЦИНО КО ЈЕ БОРАЦ И КО ЈЕ ПОГИНУО,,,СТА ТИ ЗНАС СТА ЈЕ ЈЕДАН ДАН НА ХЛАДНОЦИ НА МИНУС 25 И ВИСЕ,СТА ТИ ЗНАС СТА ЗНАЦИ КАД ТЕ МЕТЦИ И ГРАНАТЕ ЗАСИПАЈУ А ТИ 'ИКАР'ЈЕДЕС И МИСИ СКАЦУ ПО ТЕБИ,СТА ТИ ЗНАС СТА ЗНАЦИ ГЕНЕРАЦИЈУ ПОГУБИТИ,МЛАДОСТ И ЗДРАВЉЕ...МРЦИНО ЈЕДНА ТИ И ОВИ СТО Б СЛОВО У УСТА УЗИМАТЕ А НЕ ЦИЈЕЛУ РИЈЕЦ'БОРАЦ'...ПА НА МОЈИМ ГОДИНАМА,ЗДРАВЉУ И ПОЗРТВОВАЊУ ЗИВИТЕ И ГЛАСАТЕ ЗА УСТАСКУ УНУКУ И БУРЛУ ПРОФИТЕРА.СТОКО БЕЗРЕПА.

Name

Иди бре..

18.05.2019 14:53

Иди бре Ратко с милим богом. То за зиму ти је тачно. Али за муницију и гранате дјелимично. Са ове стране су њима слали гранате и муницију, они нису имали чиме узвраћати. Јер да јесу друге пјесме би се пјевале. Обострани страх спасавао је и једне и друге. Жали боже оних што изгибоше. На обе или све три стране. А могло се избјећи. Да су само фитиљи мало дужи били. Штета.