Novinar BN TV će ponovo svjedočiti

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević ponovo će svjedočiti u Okružnom sudu Banjaluka. Ovaj put na prijedlog Gordana Joviševića, advokata Marka Čolića. Osim Vladimira Kovačevića koji će biti direktno ispitan, na poziv odbrane biće ispitani i tužilac Dragana Lipovčić koja je u vrijeme uviđaja bila deržurna.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Na koji način su obavili uviđaj moraće pred sudom da objasne i krim isnpektori i tehničari Željko Rodić, Radojica Dabić, Vladan Todorović i Saša Ožegović. Oni su u noći kada je Kovačević pretučen bili dežurni i obavili su uviđaj. Svi će biti ispitani u svojstvu svjedoka.Osim njih pred Sudsko vijeće ponovo će i banjalučki kajakaš Darko Savić koji je ranije kao svjedok Okružnog tužilaštva potvrdio da je dan nakon napada, dovezao Marka Čolića blizu zgrade u kojoj živi Kovačević, gdje se i desio napad na novinara BNTV.Na početku sudskog procesa prikazan je i video-snimak na kojem se prema riječima svjedoka vidi Marko Čolić kako ulazi u kombi kojim ga je Savić dovezao do blizine mjesta zločina.

Sudsko vijeće je odobrilo odbrani da se ispita i Vanja Krsmanović koja bi Čoliću trebala da da alibi. Odbrana banjalučkog boksera pokušala je danas da ospori validnost i zakonitost pojedinih dokaza Tužilaštva, ali sud to nije prihvatio.

Naredna sudjenja su zakazana za 6, 13 i 27. Jun. Za drugooptuženim u ovom predmetu Nedeljkom Dukićem se i dalje traga. Za njim je raspisana i potjernica. BN TV

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Jeca

16.05.2019 17:02

Čuj bokser, nesto se nesjecam, jel ono njemu sestra donosila drogu u pritvor?

Ma ništa

16.05.2019 20:10

Pokušaće advokat Jovišević unakrsno ispitivanje? A tu je i dozvoljeno navođenje na odgovor. Stvar je samo u tome da li su inspektori i krimi tehničari po propisima izuzeli dokaze?

Golf

16.05.2019 23:39

Stiže pravda!Konačno!!!

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.