Oduzeta veća količina heroina

U velikoj policijskoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) jutros je na području Tuzle, Lukavca i Kalesije uhapšeno 13 osoba i zaplijenjena je veća količina droge heroin.

Bosna i Hercegovina 16.05.2019 | 11:14
Oduzeta veća količina heroina
Pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK su nakon višemjesečnog rada jutros po naredbi Opštinskog suda u Tuzli izvršili pretrese na 15 lokacija u Tuzli, Lukavcu i Kalesiji.

– Tom prilikom je 13 osoba lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Tokom višemjesečnog rada policije pronađena je veća količina heroina, a jutros tokom pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin – rekla je portparolka Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić. 

U ovoj akciji pronađena je i određena količina mobilnih telefona, novca i drugi predmeti koji će poslužiti za dokazivanje počinjenja krivičnog djela. 

Uhapšene osobe, među kojima ima žena, privedene su u prostorije MUP-a TK u Tuzli, a nakon kriminalističke obrade će biti predate Tužilaštvu TK.

Informacija o tome da li su sve uhapšene osobe djelovale u jednoj kriminalnoj grupi će biti poznate naknadno. 

(Klix) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dh

16.05.2019 15:31

zemlja bez zakona puna kriminala zlo zlo

ODGOVORITE