Vodostaj rijeke Save u porastu

Vodostaj Save kod Bijeljine i dalje je u znatnom porastu i jutros je na vodomjernoj stanici Rača 571 centimetar, a redovna odbrana od poplava u Semberiji uvodi se kada vodostaj Save u Rači dostigne kotu od 650 centimetara, saopšteno je iz gradske Civilne zaštite.
U protekla 24 časa vodostaj Save je na ovom području u porastu od 102 centimetra.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Na vodomjernoj stanici Jamena vodostaj Save je 938 centimetara i u protekla 24 časa porastao je za 75 centimetara.

Vodostaj Drine u Bijeljini je u opadanju i jutros u 6.00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je 194 centimetra, što je 51 centimetar manje nego juče.

Redovna odbrana od poplava na području Semberije uvodi se kada vodostaj Drine na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od 450 centimetara.

Protok rijeke Drine na Hidroelektrani Zvornik je 501 metar kubni u sekundi.

S obzirom na to da u protekla 24 časa na području Bijeljine nije padala kiša u opadanju su i vodotoci manjih rijeka.

U skladu sa upozorenjem Republičke uprave Civilne zaštite i zaključcima Gradskog štaba za vanredne situacije i dalje se intenzivno prati stanje vodostaja na području Bijeljine.

(Srna)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Skeptik

16.05.2019 09:58

Vodostaj rijeka je kao izborni rezultat SNSDa. Veći vodostaj je analogan većem procentu na izborima SNSDa. Što je veći vodostaj to je veća opsanost od poplava, od štete, kao što je i u sličaju većeg procenta na izborima SNSDa. Maksimalni procent je kao i maksimalni vodostaj, stvara ogromne i razarajuće štete u privredi, infrastrukturi, domaćinstvima.....

Direkt

16.05.2019 23:04

Sava sporo raste. To je sreca u nesreci. Postoji mogucnost za sto bolju pripremu za plavni talas, sa ciljem sto manje stete, ako je moguce i nikakve, ukoliko nivo Save u medjuvremenu prestane da raste ili cak se smanji. U svakom slucaju, treba biti spreman na sve scenarije i nadati se najboljem ishodu, a biti spreman i za najgori scenario.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.