Putevi u Srpskoj: Vozači, oprez!

Od 05:15 časova, na magistralnom putu M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo izlila se rijeka Sana i saobraćaj se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obe saobraćajne trake.

Republika Srpska 14.05.2019 | 07:24
Putevi u Srpskoj: Vozači, oprez!
Na magistralnom putu M-4, Banja Luka-Čelinac,u mjestu Miloševo , nakon intervencije dežurnih službi, povukla se voda, ali se sada vrši sanacija odrona i put je još uvijek na tom mjestu neprohodan.Napominjemo da se očekuje normalizacija saobraćaja u najskorije vrijeme.Povukla se voda u mjestu Crna Rijeka, tako da je prohodan put M-4 Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog izlijevanja rijeke Jošavke, u mjestu Jezero (M-5 Jajce-Bihać) u dužini od cca 50 m zaplavljena jedna saobraćajna traka, pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne.U Novom Gradu, lokalni put Urije-Šuća, zbog izlijevanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda.Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi-Volar-Radomirovac.

Povukla se rijeka Usora i pušten je u saobraćaj magistralni put M-4 Banja Luka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić.

Zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta R-473 Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.

Na regionalnom putu R-474 Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz,ali za sada je ovaj putni pravac prohodan.

Na svim putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

Obilne kišne padavine otežavaju i usporavaju odvijanje saobraćaja na putevima u RS.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima.

(Buka)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zlaja

14.05.2019 07:37

Kako sijemo tako i žanjemo. Vladajući cirkus,umjesto da čisti korita rijeke i da radi na zastiti od poplava,kupuje nas na izborima od 30 do 100 maraka po glasu,kupuju nas parama koje su trebale biti uložene u infrastrukturu i nova radna mjesta. Poštovani prijatelji, komšije,uživamo u plodovima našeg izbora!

ODGOVORITE