Mještani gledaju kako voda dolazi

Banjalučko naselje Lazarevo je jedno od šest u kojima je proglašeno vanredno stanje.  

Republika Srpska 14.05.2019 | 01:10
Mještani gledaju kako voda dolazi
Građani se okupljaju, spremni da se bore za svoju egzistenciju, ali im za sada ostaje da samo nemoćno gledaju u neumoljivi Vrbas koji lagano, ali sigurno nadolazi.

– Šta vrijedi što nam nadležni govore da ne paničimo? Kako da se ne plašimo za svoje kuće, namještaj? Prije nekoliko sati nas je gradonačelnik ubjeđivao da ne brinemo, a sada da treba ozbiljno da shvatimo situaciju! Tek smo se oporavili od poplava od prije 5 godina, kada su nam govorili da neće dozvoliti da se nešto slično ponovi – ističu ogorčeni mještani.



Veliki broj građana dolaze na mjesto gdje se Vrbas izlio, kod tzv. Termana, a među njima je i Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Pred mnogim Banjalučanima je duga noć, kako onima čija je imovina u opasnosti, tako i pripadnicima Civilne zaštite.

(Srpskainfo)
(Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Milkina mama

14.05.2019 03:31

Poslije kise sunce dolazi Gdje ce ko na ljetovanje? Grcka pravo jeftina

ODGOVORITE
Name

Pedja

14.05.2019 04:26

Sve razumem, ali da je za ovoliku kolicinu kise i vode kriva gradska vlast, to stvarno ne razumem. Nekad bas preterujemo.

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKAza Pedja

14.05.2019 05:47

Pa kako ne razumjes...eto bas tu u Budzaku ako je 2104 poplavilo..a bio je fond solidarnosti..silne pare su se tu sjatile..zasto nisu napravili neki odradbeni bedem..nasip...nista nije se uradilo..i opet tu na istom mjestu Vrbas plavi...ko je kriv..ja..ti..ili onaj ko ima mandat u gradu Banja Luci da ne kazem.malo vecem selu....koga da krivim...unutrasnje neprijatelje koje je snsd proglasio ili gradsku vlast...tebe ..mene..ko je kriv... Opet ce biti niko nije kriv...tako je kako je..ovde uopste nema odgovornih ...znaju ispisat knjige ko je neprijatelj r.s..a ne znaju jedan obican nasip napravit.... Gradonacelnik kaze situacija nije kriticna pa poslije 2 sata proglasi vandrendno stanje...pa ko je tu lud..... Ti jedino neces da gledas svojim ocima jel si sigurno simpatizer pa ono sto ti serviraju ti vjerujes....

Name

re za banjaluka

14.05.2019 08:39

jaooo pa čemu te tolike tačkice u tekstu!? i prije su kiše lile danima, i nije bilo problema, a sad narod ne pazi baca smeće ko gdje stigne i zapušeni odvodi, a ko je tu kriv, ajd objasni molim te, samo bez tačkica, ne pišeš literarni sastav

Name

Branko

14.05.2019 04:43

Radojicic sharlatan ne zna jel poso ili doso!

ODGOVORITE
Name

Prc

14.05.2019 06:02

E taj papak Talic ako ne spasi nece niko,on gleda samo svoje d..pe,uhljebio se i boli ga cosak...a narod nek samo glasa

ODGOVORITE
Name

Simitar

14.05.2019 07:16

Gradjani gledaju kako voda dolazi.Sada su gradjani,ljudi.Sta se desilo sa srbima,hrvatima i muslimanima-bosnjacima?Da Bog da nas poplave sve odnijele koliko smo pogani i ociste ovu prelijepu zemlju.

ODGOVORITE
Name

Www

14.05.2019 08:55

Dodig helikopterom ide na Manjaci,pod satorom urlikati,ko ludak,a taj glupi narod,na Manjaci,i iz dijaspore,ga drzi za BOGA,gde je nocas kad voda dolazi do usiju,nema ga,niti ga to zanima,jer na Veliki Petak ici kod neprijatelja Srba pape,to je hula na Boga,on je Hrvat,to Srbi ne vide,