Danas u Briselu, sutra u Moskvi

Državni sekretar SAD Majkl Pompeo danas će, umjesto u najavljenu posjetu Moskvi, otići u Brisel, gdje će sa zvaničnicima EU razgovarati o situaciji u vezi sa Iranom, javio je Rojters.

Svijet 13.05.2019 | 08:30
Danas u Briselu, sutra u Moskvi
Pompeo je otkazao današnju posjetu Moskvi, javila je britanska agencija, pozivajući se na izjave jednog zvaničnika Stejt departmenta.

Neimenovani zvaničnik rekao je da Pompeo sutra planira da se sastane sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.

Prema navodima britanske agencije, Pompeo je krenuo iz Vašingtona i na putu je ka Evropi, prenio je TASS.

Očekuje se da će Pompeo stići sutra popodne u Soči, gdje će održati sastanak sa Lavrovim.

Iz Кremlja nisu odbacili mogućnost da se Pompeo u Sočiju sastane i sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. 

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dzoo

13.05.2019 07:02

E ovakvo to rade Ameri polako odu do Brisela i kazu im ovo ce te da podrzite.Posle do Moskve i kazu ovakvo ce te da radi te inace blokade sedam sestara napravice opet haos u naftnom svetu kao devedesetih i baci ce vas na koljena. Ko nezna sta znaci sedam sestara neka malo gugla. Ako vam je mrsko guglati to je 7 naftnih kompanija koje upravljaju svetom!!

ODGOVORITE
Name

Putin

13.05.2019 07:05

Ako se sa njime sastane, neka mu pokloni jedan hokejaški "PAK" pa neka ga preda njegovom kolegi Strupfu, jer su oba veliki kreteni i umišljenici kakvih svijet nije zapamtio, jer ovaj prvi podsjeća na Staljina, a ovaj drugi na talijanskog Dučea.

ODGOVORITE