Nema dresova – nema fudbala!

Navijači usred utakmice poskidali igrače Grashopersa! Skakavci ispali iz lige posle 70 godina! Skandal u Švajcarskoj: Igrači poskidani tokom utakmice! Teški dani za Grashopers, najtrofejniji švajcarski klub, koji se seli u niži rang.

Fudbal 13.05.2019 | 11:54
Nema dresova – nema fudbala!
Huligani koji se predstavljaju kao navijači Grashopersa iz Ciriha našli su se ove nedelje u centru pažnje švajcarskog fudbala.

Besni zbog toga što će klub za koji navijaju posle 70 godina morati u niži rang, na gostovanju u Lucernu prekinuli su utakmicu (u tom trenutku je domaćin već vodio 4:0) i poskidali dresove fudbalerima kluba za koji bi trebalo da navijaju.

Poniženi, gostujući igrači morali su da napuste teren jer su ostali bez adekvatne opreme koja je propisana pravilima. Među njima bio je i nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije i igrač BSK Borče, štoper Aleksandar Cvetković.

Tužni dani za klub osnovan davne 1886. godine, koji je 27 puta bio šampion svoje zemlje...

Tragična sezona za Grashopers. Jedan od najvećih klubova Švajcarske ispao je iz prve lige, prvi put u 70 godina. Tako očajan fudbal ne pamte ni najstariji navijači Skakavaca, koji punih 18 kola nisu uspeli da upišu nijednu jedinu pobedu.

A, tačku na užasnu sezonu stavili su navijači Grashopersa, koji su napravili skandal na gostovanju u Lucernu. Domaćin je vodio 4:0, kada su fanovi tima iz Ciriha upali na teren.

Nisu napadali domaće igrače, već su se ostrvili na one koji igraju za njihov klub. Usred utakmice navijači su naterali igrače da poskidaju dresove i da im ih predaju.

Fudbaleri nisu imali kud, uslišili su zapovest fanova, a kako su ostali bez sportske opreme, nisu mogli ni da nastave meč. Što je najcrnje, navijači Lucerna su ovacijama pozdravili ovaj potez svojih rivala.

Sudiji nije preostalo ništa osim da odsvira kraj, koji je označio da Grashopers odlazi u drugu ligu. Na katastrofalan način...

A, sezoni još nije kraj, ostala su još tri kola. Ko zna šta će sve fanovima Skakavaca da padne na pamet...



Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar