Madrid: Cicipas bolji od Rafe! U finalu na Noleta!

Atomski tenis – Cicipas eliminisao Nadala i zakazao duel s Đokovićem! Rafael Nadal eliminisan je u polufinalu Mastersa u Madridu, pošto je posle velike borbe poražen u tri seta od Stefanosa Cicipasa. Tenis za skadokusce - Cicipas preko Nadala do finala s Đokovićem! Grčki teniser napravio iznenađenje u Madridu i slavio s 2:1 u setovima.

Tenis 12.05.2019 | 00:05
Madrid: Cicipas bolji od Rafe! U finalu na Noleta!
Za trofej Đoković - Cicipas! Dvadesetogodišnji Grk uspeo je da prvi put u karijeri pobedi Rafaela Nadala.

Stari znanci, Novak Đoković i Rafael Nadal, neće se u nedelju boriti za titulu na turniru "Masters 1000" serije u Madridu!

Novakov rival biće fenomenalni Grk Stefanos Cicipas, koji je u polufinalu uspeo da "prelomi" Rafaela Nadala i iz četvrtog pokušaja dođe do pobede nad najboljim teniserom svih vremena na zemljanoj podlozi.

Cicipas - Nadal 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:3!

Finale je na programu od 18.30 časova i biće to prilika da se Novak revanšira Cicipasu za poraz u jedinom međusobnom duelu do sada.

Bilo je to letos na mastersu u Torontu, kada je Grk napravio veliko iznenađenje u osmini finala i potom došao do meča za trofej, kada je izgubio upravo od Nadala.

Majorčanin ga je savladao i zimus, u polufinalu Australijan opena, ali je Cicipas u subotu u "Magičnoj kutiji" dokazao da velikim koracima ide napred, ka samom vrhu svetskog tenisa.

Kada će tamo stići, pitanje je, ali posle ovog meča je sigurno da će u ponedeljak osvanuti u najgorem slučaju kao sedmi na ATP listi.

Mladi grčki teniser odigrao je fenomenalan meč i posle dvoiposatne borbe uspeo je da savlada "kralja šljake" – 6:4, 2:6, 6:3.

Cicipas će u velikom finalu u "Magičnoj kutiji" igrati protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je ranije u toku dana savladao Dominika Tima.

Biće ovo drugi duel srpskog i grčkog tenisera, a minimalnu prednost Stefanos – 1:0.

Nadal je odigrao dosta netipičan meč, pošto je u prvom setu dozvolio mladom grčkom teniseru da mu čak tri puta oduzme servis. U prva dva navrata odmah je uspevao da dođe do ribrejka, ali kod trećeg nije uspeo.

Cicipas je poveo sa 5:4 i servirao za osvajanje seta. U toj nameri je uspeo i posle sat vremena igre na semaforu je bilo 1-0.

Drugi set nije mnogo obećavao za Rafu, gledali smo njegovu nešto bolju igru, ali je to opet bilo od njegove prepoznatljive igre. Ipak, Nadal je uspeo da "uđe u glavu" Grku i da furioznom igrom dođe do izjednačenja. "Kralj šljake" osvojio je četiri gema zaredom i kao "dlanom o dlan" došao je do 1-1.

Tokom trećeg seta gledali su atomski tenis. Obojica tenisera nisu bila u stanju da iskoriste prve šanse, pa je na semaforu bili 2:2. Ipak, prvi do brejka dolazi mladi grčki teniser. Cicipas ga je potom i potvrdio i poveo sa 4:2.

Deveti teniser sveta iskoristio nadmoć i odmah nakon toga napravio novi brejk i došao u situaciju da servira za pobedu. Trema je uradila svoje, pa je Nadal uspeo da vrati jedan brejk, ali je poklekao u gemu u kojem je trebalo da ga potvrdi.

Španac je spasao tri meč lopte, ali nije uspeo i treću. Cicipas dolazi do velike pobede u karijeri i za trofej u Madridu igraće protiv Novaka Đokovića u nedelju od 18.30.

Magični tenis u Magičnoj kutiji i pobeda Stefanosa Cicipasa! 

Pružio je fenomenalan otpor Rafaelu Nadalu u polufinalu Mastersa u Madridu i uspeo da savlada Bika sa Majorke u njegovoj zemlji na njegovoj podlozi i da na taj način dođe do finala gde ga čeka ni manje ni više nego - Novak Đoković. Na kraju je grčki teniser slavio sa 2:1 (6:4, 2:6, 6:3). Sa ovom pobedom Cicipas je stigao do sedmog mesta na ATP listi i to mu je najbolji ranking u karijeri.

Sjajan tenis Grka i moraće Đoković da bude na svom nivou kako bi se domogao novog mastersa jer će ga preko puta mreže gledati opasan igrač. Do sada su se Đoković i Cicipas jednom sastali, a zanimljivo, Grk je dobio taj duel u Kanadi. Eto prilike za revanš Đokovića.

Cicipas je u ovaj duel protiv Nadala ušao kao autsajder, ali je pokazao da ima herca, da se ne plaši, da sme da igra protiv Nadala u Madridu i to mu se isplatilo u prvom setu. Bio je oštriji na udarcima i zasluženo je stigao do prvog seta sa 6:3 i to tako što je čak tri puta uzeo brejk Nadalu, a dva puta izgubio svoj servis.

Posle tog pomalo čudnog seta, očekivalo se da će Nadal da pokaže reakciju. To se nije dogodilo na samom startu seta, ali jeste ubrzo. Nadal je napravio brejk za 4:2 i vrlo brzo priveo set kraju. Bukvalno je Nadal podigao nivo igre na duplo veći nivo i stigao do 1:1. Sa takvim zaletom, samo je bilo pitanje koliki će Cicipas uspeti otpor da pruži u trećem setu. Mnogi su pomislili da će biti pometlan sa terena. Ali, to se svakako nije dogodilo.

Od samog starta trećeg seta se videlo da je Cicipas u boljem raspoloženju, uspeo je da napravi dva brejka prednosti, potom je Nadal vratio jedan, smanjio na 3:5, ali je Cicipas brejkom završio meč iako je Nadal nekoliko puta spasavao brejk lopte.

Pokazao je Cicipas da može ravnopravno da igra sa Nadalom na šljaci, da ga savlada, da ima opasne udarce, i forhend i jednoručni bekhend mu rade vrlo dobro, uspevao je da izdrži i dugačke razmene sa Rafom, tako da će Đoković u finalu imati pravi izazov protiv tenisera koji je strašno gladan uspeha, dok je Novaku i Rolan Garos negde u podsvesti.

Jedno je sigurno - biće to sjajno finale između Stefanosa i Novaka. Spektakl u najavi, meč za uživanje sutra od 18 časova i 30 minuta.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Marko

12.05.2019 06:31

Dobar,nema sta ! Mlad,igra zrelo,razmislja brzo,smiren.Daleko ce dogurati !

ODGOVORITE