Džeko ide u PSŽ?!

Džeko ide stopama Papeta Sušića? Kapiten Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, nalazi se na meti Pari Sen Žermena, koji je već kontaktirao menadžera napadača Rome.

Fudbal 11.05.2019 | 09:21
Džeko ide u PSŽ?!
Safet "Pape" Sušić je najbolji inostrani fudbaler Parižana u istoriji francuskog kluba, a njegovim stopama ovog ljeta mogao bi da krene i centarfor Rome i selekcije "zmajeva".

Naime, ugledni pariski list "Frans Fudbal" objavio je u petak da je PSŽ kontaktirao Džekovog menadžera s namjerom da privoli Edina da u ljetnjem prelaznom roku zamijeni Urugvajca, Edinsona Kavanija, koji je najavio odlazak iz Pariza ovog ljeta.

Sportski direktor "svetaca", Antero Enrike, je opisan u listu kao veliki ljubitelj tridesettrogodišnjeg napadača BiH i da je tim povodom kontaktirao Džekovog predstavnika.

Edin ima važeći ugovor sa Romom još godinu dana, pa je "vučica" najvjerovatnije spremna da unovči Džeka, a od ranije je poznato da je njegova cijena 20 miliona evra.

Ranije su u medijima kao nove Edinove destinacije u karijeri najčešće pominjani milanski Inter i londonski Vest Hem.

Ove sezone u Seriji A, Džeko je postigao samo osam golova, ali je zato na šest mečeva Rimljana u Ligi šampiona uspio da pet puta zatrese mrežu.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar