Jahorina dobija prvu gondolu

Jahorina će do kraja godine dobiti još jednu turističku atrakciju - gondolu.

Republika Srpska 08.05.2019 | 19:27
Jahorina dobija  prvu gondolu
Direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić i direktor "Leitnera" Martin Leitner potpisali su ugovor o izgradnji gondole vrijedan 16.000.000 KM. Javna nabavka za izgradnju gondole sprovedena je u prethodom periodu i ovo je još jedan veliki projekat za Olimpijski centar Jahorinu, lokalnu zajednicu ali i cijelu Republiku Srpsku.

Izgradnjom gondole, čija je trasa duga oko jedan kilometar, povezivaće se parking kod Vučijeg mosta i vezni put 1 (Ogorjelica – Poljice) što će dovesti do veće iskorištenosti turističkog potencijala planine.

Gondola će imati brzinu od pet do šest metara u sekundi svakog sata što će putovanje u trajanju od 3 minute učiniti nezaboravnim užitkom u razgledanju prirodnih ljepota Jahorine. U planu je da žičara bude opremljena modernim kabinama koje mogu da prime 10 ljudi, što će omogućiti da svakog sata preveze preko 2.700 skijaša, bordera i ostalih ljubitelja planine.

“Izgradnjom ove gondole eliminisaće se gužve u zimskoj turističkoj sezoni, rasteretiće se centralne staze na planini i ista će raditi u ektremnim uslovima kada su veliki vjetrovi i magla. Gondola će raditi kada druge instalacije ne mogu što nam je bio jedan od osnovnih preduslova za izgradnju i vodilja kada se ova investicija planirala. Uskoro krećemo u radove čiji završetak planiramo do 1. decembra 2019. godine, nakon toga planina će biti bogatija za još jednu zimsku ali i ljetnu turističku atrakciju i da s njom Jahorina više neće biti ista”, istakao je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Olimpijski centar Jahorina izrazio je uvjerenje da će budući posjetioci prepoznati napore koji se ulažu u razvijanje uspješnih investiciono-turističkih projekata, promociju planine, događaje, kao i u promociju potencijala Jahorine.

(mondo.ba)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

007

08.05.2019 18:37

Hteli ne hteli,Jahorina postaje brend Srpske.Sve čestitke.

ODGOVORITE
Name

Džukela

09.05.2019 08:11

Jahorina je odavno brend, lopovluka, kriminala, prostakluka, uništavanja prirode divljom gradnjom, korupcije, i propalih projekata...

Name

Duka

09.05.2019 08:15

Hteli ne hteli Jahorina, olimpijski centar ode u dug od 50 miliona a onda ce sve sto su stvarale generacije kupiti neki iz Cuga za sicu i niko nece moci skijati ko nema 3000 evra platu..gondola ne znaci nista za Jahorinu. Sistem liftova je bio potreban. Letnje sezone na Jahorini nema. Jahorina je nastala na sportu a sada jedino sporta na Jahorini nema. Gradice se jos 15 hotela i 150 kuca jel to taj razvoj? Koliko opstina ima u budzetu od Jahorine? 0 KM. Ovo je samo marketing trik kao i sve drugo. Zasto ne kazu da sve grade iz kredita i ugradjuju se. Koliki je akumulirani gubitak? Jesu li radnici prijavljeni na 4 sata? Kakav je put do Jahorine? Zasto je pola posjetilaca otislo sa Jahorine i ne skija vise tu? Jer karta kosta 100% vise nego prije. Za par godina kad se slegne sva ova laz i prasina videce se da je sve bilo pogresno ali ce ekipa otici punih dzepova a Jahorina ostati prazna. i ko ce biti kriv? Niko kao i uvek. Do nove prevare i novih lazi politicara. Gradice objekte po stazama i nijedno znacajno medjunarodno takmicenje nece moci biti organizovano na Jahorini. Grade crkvu na Jahorini! Da li je bas to potrebno Jahorini? Sarajlije ce sigurno dolaziti u nju. Zasto nisu nikada resili imovinsko pravne odnose devastiranih objekata i uredili stanje? Za koga ih spremaju za male pare da otmu. Zasto ce skidati sestosede i postavljati cetvorosede - ko ce kupiti kajmak? Ko prodaje Jahorinu i apartmane muslimanima i siptarima? Koje hotele ce prodati braci Arapima? Jel znate s kim imate posla? Ne znate a kad doznate tada je kasno. Sta ste trazili to ste dobili. Nista bolje i ne zasluzujete. Precutano vam je odredilo sudbinu. Sve sto vredi cete upropastiti i izgubiti. Tako i treba. Vi i niste za bolje. Kukavice jadovi govna kriminalci lazovi bitange podlaci mudroseri kratkovidi majmuni i lokalni sljam

Name

Kaze Biserka

09.05.2019 10:50

bicemo ko Venecija kad gondola zagondoli...jahorinskim potokom koji cemo pretvoriti u veliku reku i sistem kanala.

Name

Batagon

09.05.2019 14:31

Dobro je što se ulaže u Jahorinu. Loše je ti što se ništa ne radi da bi se popravila ljetna sezona. Takođe, znam, da je Elek ugovarao sa Lajtnerom oko uslova javne nabavke gondole i da je razlika u cijeni između stvarne i nabavne vrijednosti 5 miliona koje su potrebne da bi on svojoj firmi Batagon vratio pare za kupljeni hotel Bistrica na Jahorini. Pa vi sad vidite šta će biti dalje.

Name

Bilmez srpski

09.05.2019 08:11

Takva gondola košta u Austriji, od iste firme, sve da se montira i pusti u rad, 5 mil. Eura, što znači da se neko dobro ugradio , tačno 3 mil. Eura.... pa uživajte u sankanju i skijanju...

ODGOVORITE
Name

strucnjace

09.05.2019 11:24

prosvijetli nas! Aj ne lupaj

Name

Direkt

09.05.2019 15:36

Ja kad cujem rijec gondola, sav se najezim. Prva asocijacija na tu rijec mi je poplava i eurokrem. Ima i srpski izraz za ovo - zicara ili engleski - ski lift.

ODGOVORITE