Јахорина добија прву гондолу

Јахорина ће до краја године добити још једну туристичку атракцију - гондолу.

Република Српска 08.05.2019 | 19:27
Јахорина добија  прву гондолу
Директор Олимпијског центра Дејан Љевнаић и директор "Леитнера" Мартин Леитнер потписали су уговор о изградњи гондоле вриједан 16.000.000 КМ. Јавна набавка за изградњу гондоле спроведена је у претходом периоду и ово је још један велики пројекат за Олимпијски центар Јахорину, локалну заједницу али и цијелу Републику Српску.

Изградњом гондоле, чија је траса дуга око један километар, повезиваће се паркинг код Вучијег моста и везни пут 1 (Огорјелица – Пољице) што ће довести до веће искориштености туристичког потенцијала планине.

Гондола ће имати брзину од пет до шест метара у секунди сваког сата што ће путовање у трајању од 3 минуте учинити незаборавним ужитком у разгледању природних љепота Јахорине. У плану је да жичара буде опремљена модерним кабинама које могу да приме 10 људи, што ће омогућити да сваког сата превезе преко 2.700 скијаша, бордера и осталих љубитеља планине.

“Изградњом ове гондоле елиминисаће се гужве у зимској туристичкој сезони, растеретиће се централне стазе на планини и иста ће радити у ектремним условима када су велики вјетрови и магла. Гондола ће радити када друге инсталације не могу што нам је био један од основних предуслова за изградњу и водиља када се ова инвестиција планирала. Ускоро крећемо у радове чији завршетак планирамо до 1. децембра 2019. године, након тога планина ће бити богатија за још једну зимску али и љетну туристичку атракцију и да с њом Јахорина више неће бити иста”, истакао је Дејан Љевнаић, директор ОЦ Јахорина.

Олимпијски центар Јахорина изразио је увјерење да ће будући посјетиоци препознати напоре који се улажу у развијање успјешних инвестиционо-туристичких пројеката, промоцију планине, догађаје, као и у промоцију потенцијала Јахорине.

(мондо.ба)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

007

08.05.2019 18:37

Хтели не хтели,Јахорина постаје бренд Српске.Све честитке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џукела

09.05.2019 08:11

Јахорина је одавно бренд, лоповлука, криминала, простаклука, уништавања природе дивљом градњом, корупције, и пропалих пројеката...

Name

Дука

09.05.2019 08:15

Хтели не хтели Јахорина, олимпијски центар оде у дуг од 50 милиона а онда це све сто су стварале генерације купити неки из Цуга за сицу и нико неце моци скијати ко нема 3000 евра плату..гондола не знаци ниста за Јахорину. Систем лифтова је био потребан. Летње сезоне на Јахорини нема. Јахорина је настала на спорту а сада једино спорта на Јахорини нема. Градице се јос 15 хотела и 150 куца јел то тај развој? Колико опстина има у будзету од Јахорине? 0 КМ. Ово је само маркетинг трик као и све друго. Засто не казу да све граде из кредита и уградјују се. Колики је акумулирани губитак? Јесу ли радници пријављени на 4 сата? Какав је пут до Јахорине? Засто је пола посјетилаца отисло са Јахорине и не скија висе ту? Јер карта коста 100% висе него прије. За пар година кад се слегне сва ова лаз и прасина видеце се да је све било погресно али це екипа отици пуних дзепова а Јахорина остати празна. и ко це бити крив? Нико као и увек. До нове преваре и нових лази политицара. Градице објекте по стазама и ниједно знацајно медјународно такмицење неце моци бити организовано на Јахорини. Граде цркву на Јахорини! Да ли је бас то потребно Јахорини? Сарајлије це сигурно долазити у њу. Засто нису никада ресили имовинско правне односе девастираних објеката и уредили стање? За кога их спремају за мале паре да отму. Засто це скидати сестоседе и постављати цетвороседе - ко це купити кајмак? Ко продаје Јахорину и апартмане муслиманима и сиптарима? Које хотеле це продати браци Арапима? Јел знате с ким имате посла? Не знате а кад дознате тада је касно. Ста сте тразили то сте добили. Ниста боље и не заслузујете. Прецутано вам је одредило судбину. Све сто вреди цете упропастити и изгубити. Тако и треба. Ви и нисте за боље. Кукавице јадови говна криминалци лазови битанге подлаци мудросери кратковиди мајмуни и локални сљам

Name

Казе Бисерка

09.05.2019 10:50

бицемо ко Венеција кад гондола загондоли...јахоринским потоком који цемо претворити у велику реку и систем канала.

Name

Батагон

09.05.2019 14:31

Добро је што се улаже у Јахорину. Лоше је ти што се ништа не ради да би се поправила љетна сезона. Такође, знам, да је Елек уговарао са Лајтнером око услова јавне набавке гондоле и да је разлика у цијени између стварне и набавне вриједности 5 милиона које су потребне да би он својој фирми Батагон вратио паре за купљени хотел Бистрица на Јахорини. Па ви сад видите шта ће бити даље.

Name

Билмез српски

09.05.2019 08:11

Таква гондола кошта у Аустрији, од исте фирме, све да се монтира и пусти у рад, 5 мил. Еура, што значи да се неко добро уградио , тачно 3 мил. Еура.... па уживајте у санкању и скијању...

ОДГОВОРИТЕ
Name

струцњаце

09.05.2019 11:24

просвијетли нас! Ај не лупај

Name

Директ

09.05.2019 15:36

Ја кад цујем ријец гондола, сав се најезим. Прва асоцијација на ту ријец ми је поплава и еурокрем. Има и српски израз за ово - зицара или енглески - ски лифт.

ОДГОВОРИТЕ