U akciji uhapšen državaljanin BiH

U njemačkom gradu Oberhausenu ranom zorom provedena je velika policijska antiteroristička akcija u kojoj je uhapšeno osam osoba. Među osumnjičenim osobama je i jedan državljanin BiH.

Svijet 08.05.2019 | 09:39
U akciji uhapšen državaljanin BiH
Specijalne jedinice policije, kako prenosi Bild, naoružane dugim cijevima upale su u sedam kuća u ovom gradu po nalogu suda u Essenu s obzirom na sumnje da se na ovom području nalazi opasna teroristička ćelija. Ukupno je u ovoj akciji učestvovalo 150 pripadnika policije.

Portparol policije Ulrich Fassbender rekao je da su navedene osobe osumnjičene da već duže vrijeme podržavaju teroriste IDIL-a na način da su za njih prikupljali novac.

Kako je rekao, policija još nije došla do saznanja da li je navedena teroristička ćelija planirala napad u Njemačkoj.

Među uhapšenim osobama su i žene, a radi se o osobama starosne dobi od 19 do 58 godina. Sedam od uhapšenih osoba, kako je navedeno, dolaze s područja Balkana.

(NN/klik.ba)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sa strane

08.05.2019 07:48

I sve te sa Balkana ste podržavali vojno, politički i materijalno kada su mahali zelenim zastavama i klali hrišćane devedesetih. Red je i da vam se oduže, po onoj narodnoj: Hrani kera, pa će da te ujede!

ODGOVORITE
Name

51r1u5

08.05.2019 08:40

To lutkooo. Tako im treba

Name

Zlaja

08.05.2019 10:23

Vi ste bili saveznici u ratovima protiv Srba devedesetih, došlo vrijeme da vam se oduže za pomoć u bivšoj bih. Kad smo mi ratovali protiv takvih ovde onda smo mi bili teroristi,sad kad ih vi ganjate ,vi ispadoste žrtve

ODGOVORITE