Grci demantuju Dodika: Zvezda nije protiv Olija!

Prema informacijama iz Grčke, crveno-beli nisu protiv crveno-belih. . . .  Pozivaju se na izvore iz Beograda.

Košarka 07.05.2019 | 21:00
Grci demantuju Dodika: Zvezda nije protiv Olija!
Prvi čovek ABA lige Igor Dodik kazao je u jučerašnjem intervjuu za "Alternativnu televiziju"da ima saznanja da je, između ostalog, Crvena zvezda mts protiv ulaska Olimpijakosa u regionalno takmičenje, dok danas stiže demanti iz Grčke.

Kako prenosi tamošnja "Gazeta", na osnovu informacija dobijenih iz rukovodstva šampiona ABA ige, Crvena zvezda mts NIJE protiv takvog scenarija.

Njihov izvor im je otkrio da su dve strane razgovarale gotovo tri sata tokom boravka čelnih ljudi Olimpijakosa u Beogradu, a da "nijednog trenutka nisu zagovarale opciju da se Olimpijakosu onemogući učešće u ABA ligi".

Predlog da tim iz Pireja zaigra u "jadranskoj ligi" još nije zvanično razmatran, a to bi trebalo da se desi 24. maja u Banjaluci na narednoj sednici Skupštine ABA.

Pre toga bi trebalo da bude održan "neformalni sastanak u Zagrebu", na koji nisu pozvani Crvena zvezda mts i FMP, a koji su inicirali iz Budućnosti nezadovoljni zbog dešavanja u finalnoj seriji ovog takmičenja u kom su poraženi posle "majstorice" u Beogradu.

Talas neizvesnosti i spekulacija u Jadranskoj ligi se nastavlja sa zanimljivim vestima koje stižu iz Grčke.  

Tamošnja Gazeta danas demantuje predsednika ABA lige Igora Dodika koji je u jučerašnjem intervjuu za lokalnu ATV rekao da se Crvena zvezda i još neki klubovi protiv ulasku Olimpijakosa u Jadransku ligu. Dodik je tom prilikom otkrio da četiri kluba Jadranske lige među kojima je i Zvezda ne žele Olimpijakos u regionalnom tkamičenju.

Gazeta danas piše da je iz Crvene zvezde dobila drugačije informacije i da se šampiona ABA lige ne protivi ulasku grčkog velikana u regionalno takmičenje od naredne sezone. Gazeta oktriva da su Olimpijakosovi direktori Stavropulos i Bafe prilikom boravka u Beogradu imali tročasovni sastanak sa čelnicima Zvezde i da su nisu dobili negativan odgovor sa Malog Kalemegdana.

Dakle, ili Dodik ne govori istinu, ili su u Crvenoj zvezdi bili neiskreni prema Olimpijakosu ili su na Malom Kalemegdanu kasnije promenili mišljenje sa sastanka.

Sve bi trebalo da bude poznato 24. maja kada je u Banja Luci zakazana godišnja skupština ABA lige.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kum

07.05.2019 21:14

BLA BLA al im je dosadno pa tatrljaju svasta nesto kao i u vladi BiH, nek da malo napunimo narod sa budalestima.

ODGOVORITE