Hjuston do 2:2! Grčka zvijer pocijepala Boston!

Rokitsi i Voriorsi na 2:2, Milvoki pobeda deli od finala konferencije.  Durent i Kari promašili za produžetak – Roketsi na krilima Hardena do 2-2! Košarkaši Hjuston Roketsa pobedili su Golden Stejt Voriorse sa 112:108, što znači da su izjednačili u polufinalu Zapadne konferencije na 2-2.  Janisovih 39 poena, Milvoki na korak od finala Istoka.  Košarkaši Milvoki Baksa poveli su sa 3:1 u seriji protiv Boston Seltiksa nakon pobede u TD Gardenu rezultatom 113:101.

Košarka 07.05.2019 | 10:00
Hjuston do 2:2! Grčka zvijer pocijepala Boston!
Hjuston je izjednačio protiv Golden Stejta na 2:2 u seriji! Kao što su Voriorsi dobili prva dva meča kod kuće, tako su sada Rokitsi uzvratili istom merom i na svom bunjištu stigli do izjednačenja u seriji pobedom od 112:108 (25:28, 36:26, 32:30, 19:24).

Sam rezultat nam kaže da je bilo neizvesno, a nije moralo tako da bude. Hjuston je u prvom poluvremenu imao blagu prednost, pa je onda tu ulogu preuzeo Golden Stejt, sve do treće deonice. Tada su Rokitsi otišli na dvocifrenu prednost, a vodili su čak i sa 17 razlike (77:60). Delovalo je da je utakmica rešena, ali su Voriorsi stigli do neizvesne završnice i na dva poena razlike posle trojke Stefa Karija.

Upravo Kari i Kevin Durant su imali šuteve za tri poena sa kojima bi se otišlo u produžetak, ali obojica su promašili i Hjustonu je preostalo samo da finišira posao.

Peti duel serije igra se u sredu, a domaćin će biti Golden Stejt.

Najzaslužniji za ovu pobedu je Džejms Harden. Igrao je 40 minuta i za to vreme ubacio je 38 poena i imao je 10 skokova i četiri asistencije uz dve blokade. Šutirao je iz igre 13/29, a za tri poena 6/17. Imao je dakle dosta promašaja, ali su Rokitsi na kraju dobili.

Pratio ga je Erik Gordon sa 20 poena, Pi Džej Taker je imao 17 poena i 10 skokova, a Kris Pol 13 poena, osam skokova i pet asistencija.

Kod Goldens Stejta su najbolji bili Kevin Durant sa 34 poena i Stef Kari sa 30, ali upravo oni nisu bili precizni kada je bilo najvažnije. Drejmond Grin je dodao 15 poena i 10 skokova.



Izabranici Majka D'Antonija uspeli su da se vrate od 0-2 i sada je ponovo sve otvoreno u okršaju koji se s razlogom naziva "finale pre finala".

Roketsi su od druge četvrtine kontrolisali igru, tokom treće deonice imali su i dvocifrenu prednost, koju su održavali i tokom poslednjeg kvartala.

Međutim, aktuelni šampioni NBA uspeli su da se vrate u četvrtoj četvrtini i da budu na korak do produžetka. Džejms Harden je na jedanaest sekunde do kraja promašio jedno slobodno bacanje i Voriorsi su imali šansu da trojkom izjednače (111:108).

Stiv Ker je pozvao tajm-aut, nacrtao akciju za Kevina Durenta, koji je imao potpuno otvoren pogled ka košu, ali nije uspeo da pogodi. Tu nije bio kraj jer je Grin obezbedio novi napad Golden Stejtu, međutim Stef Kari je takođe bio neprecizan.

Tu je bio kraj utakmice, Voriorsi su faulirali Krisa Pola, koji je pogodio jedno slobodno bacanje, Roketsi su imali nedostižnih plus četiri i došli su do trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejms Harden sa 38 poena, uz 10 skokova i četiri asistencije, Erik Gordon je ubacio 20, Pi Džej Taker 17, uz 10 skokova, dok je Kris Pol imao učinak od 13 poena, osam skokova i pet asistencija.

U redovima Golden Stejta, Kevin Duren je ubacio 34 poena, Stef Kari ga je pratio sa 30, Grin je imao 15 i 10 skokova, dok je podbacio Klej Tompson, koji je imao svega 11 poena, uz 5/15 iz igre.

Peta utakmica igra se u Ouklandu u noći između srede i četvrtka.

A Milvoki Baksi su uspeli noćas da naprave brejk protiv Bostona i da povedu sa 3:1 u seriji. Baksi su stigli do trijumfa u gostima od 113:101, a naravno najzaslužniji za to bio je Janis Adetokunbo.

Samo je u poslednjoj deonici Adetokunbo dao 17 poena, a generalno na meču ubacio je 39 i imao je 16 skokova. Kakva zver. Imao je i četiri asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu. Za dva poena je gađao 15 od 22, za tri 2/5.

Pomagao mu je Džordž Hil sa 15 poena, a po 13 su dodali Kris Midlton i Erik Bledso. Bakse još jedna pobeda deli od prvog finala posle 18 godina čekanja.

Kod Bostona su bolji od ostalih bili Kajri Irving sa 23 poena i 10 asistencija, 20 poena je dodao Al Horford, 18 Markus Moris, a poen manje je ubacio Džejson Tejtum. Tako smo došli do situacije da Milvoki gledajući sve plej-of duele jedini ima prednost od 3:1 posle četiri odigrana susreta.

U duelima Filadelfije i Toronta, Hjustona i Golden Stejta i Portlanda i Denvera rezultat je 2:2 u seriji.



Milvoki Baksi su pokazali zbog čega su regularni deo sezone završili kao prvoplasirani u Istočnoj konferenciji i nakon poraza od Seltiksa u prvom meču na svom parketu uspeli su da povežu tri pobede i sada su na korak od odlaska u konferencijsko finale. Prvo još od 2001. godine.

Utakmicu je obeležio defanzivni karakter, gledali smo pravu "rovovsku bitku" u prvom poluvremenu, koje je ipak pripalo domaćoj ekipi – rezultatom 49:47. U toj trećoj četvrtini, Baksi su priredili veliki šou i napravili razliku od 10 poena koja je prilično iznenadila Boston.

Majk Badenholzer je često "blicovao" Kajrija Irvinga na piku, pritom su ga Baksi forsirali da prilikom prodora ide na svoju slabiju, levu stranu. To rade još od utakmice broj dva i kao što vidite, učinkovito je.

U poslednjih deset minuta košarke Milvoki je držao Boston na distanci, a fantastično je odigrao Janis Adetokumbo koji je ubacio 39 poena (17 u poslednjoj četvrtini) uz šut iz igre 15/22, pritom je imao i 16 uhvaćenih skokova i 4 asistencije. Džordž Hil je u odsustvu Malkolma Brogdona pružio dobru partiju i postigao 15 poena uz 6 asistencija, dok su Bledso i Midlton imali po 13.

Kajri Irving je predvodio gostujući sastav sa 23 poena i 10 asistencija, a u stopu ga je pratio Al Horford (čiji je otac svojevremeno bio košarkaš Milvoki Baksa) sa 20 poena, 6 skokova i 5 asistencija, dok su Markus Moris (18 poena i 14 skokova) i Džejson Tejtum (17 poena i 10 skokova) imali po dabl-dabl učinak.

NBA - REZULTATI

Boston - Milvoki 101:113  /1:3 u seriji/
/Irving 23 - Adetokunbo 39/

Hjuston - Golden Stejt 112:108  /2:2 u seriji/
/Harden 38 - Durant 34/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar