Supruga Gvaida sa Milom Đukanovićem

Supruga lidera opozicije u Venecueli Huana Guaida, Fabijana Rosales objavila je na društvenim mrežama fotografiju sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Svijet 06.05.2019 | 17:50
Supruga Gvaida sa Milom Đukanovićem
Fabijana Rosales zahvalila je Đukanoviću na podršci.

"Hvala predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću za podršku narodu Venecuele. Svijet nas podržava, idemo napred, ne gubimo nadu. Mi imamo podršku međunarodne zajednice. Nastavićemo da radimo na stvaranju globalnih saveza", napisala je Rosales na Twitteru, a prenose podgorički mediji.

Identičnu poruku i fotografiju, nastalu na Sedona forumu, koji svake godine u američkoj saveznoj državi Arizoni organizuje Mekejn institut, objavila je i na Instagramu.



Đukanović je tokom Sedona foruma uručio supruzi pokojnog senatora Džona Mekejna, Sindi, Orden crnogorske zastave prvog stepena, koji je senator dobio prošle godine za izuzetan doprinos crnogorskoj nezavisnosti i ostvarivanju ključnih spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore, prije svega učlanjenja u NATO.

Đukanović učestvuje na Sedona forumu u Arizoni, u SAD, na poziv Mekejn instituta za međunarodno liderstvo.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u januaru da je Crna Gora 26. januara donijela odluku da podrži stav Evropske unije u kojem se osuđuje produbljivanje krize u Venecueli koja je rezultirala masovnim kršenjem ljudskih prava i nasiljem.

"Na toj liniji, podržavamo i zajedničku izjavu naših evropskih partnera u kojoj je iskazana podrška predsjedniku Nacionalne skupštine Huanu Guaidu da, u skladu s Ustavom u kapacitetu privremenog predsednika, obezbijedi održavanje slobodnih, demokratskih i legitimnih predsjedničkih izbora", navodi se u tom saopštenju ministarstva.

(Beta)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Macak

06.05.2019 16:55

Al dobi podrsku

ODGOVORITE
Name

Miloš

06.05.2019 17:57

Samo se vi zezajte pa će te videti kad Đerić Milo digne avijaciju, pa narko gardu i pomogne Gvaidu ima čitava Evropa da bude snabdevena kokainom a gospođa je došla traži azil za Gvaida u Čarnoj Gori

Name

Slavica

06.05.2019 17:59

Draga moja,dzaba ti ovapodrska,nemas ti pojma s kim imad posla, bolje je biti bez podrske nego imati posla s ovakvim likovima, bjezi sto dalj od ovog lika

Name

Jado

06.05.2019 18:02

Velika te drzava i .ljudina podrzase

ODGOVORITE
Name

Sa strane

06.05.2019 18:41

Don Milo liže američku cipelu ne bi li kupio još koji dan vlasti, života na slobodi, a možda i samog života. On ne sme da pokaže ni obraz, ni dostojanstvo, ni samostalnost u odlučivanju. On me ne čudi. Čude me oni koji su, iz sitnog interesa, za njim zapristali. Neće dugo, o jadu će se zabaviti.

ODGOVORITE