Krsna slava opštine Lopare

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je danas da je srpskom narodu potrebno jedinstvo i najavio gradnju zavjetnog hrama kod Bijeljine, koji bi svjedočio da su Srbi sa obje strane Drine jedan narod.

Republika Srpska 06.05.2019 | 15:26
Krsna slava opštine Lopare
"Potrebno nam je jedinstvo srpskog naroda, jedinstvo sa Crkvom i sa matičnom Srbijom i želimo da izgradimo zavjetni hram kod Bijeljine koji bi objedinio srpski narod sa obje strane Drine i svjedočio da smo jedan narod, koji živi u slozi", rekao je vladika Fotije.

On je dodao da bi trebalo da zavjetni hram, koji će biti posvećen Svetom Savi i Svetom Simeonu Mirotočivom, bude izgrađen u blizini budućeg autoputa koji će spajati srpski narod.



U besjedi na Đurđevdan, nakon služenja liturgije u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Loparama, vladika Fotije je istakao da su Srbi mučenički narod kroz vijekove.

"Ovaj dan je veliki za pravoslavne Srbe, jer praznujući Svetog Georgija sjećamo se mučeništva kojim je Crkva ispunjena od ranih vijekova do dana današnjeg, ali i mučenika koji su postradali u odbrambeno-otadžbinskom ratu za krst časni i vjeru pravoslavnu i za Republiku Srpsku", rekao je episkop zvorničko-tuzlanski.

Vladika Fotije čestitao je krsnu slavu opštine Lopare načelniku Radi Saviću i svim građanima, navodeći da je narod majevičkog kraja blagočestiv i posvećen vjeri, te pozvao pravoslavne hrišćane da budu sabrani u svojim crkvama na liturgijama.

Načelnik Rado Savić čestitao je sugrađanima krsnu slavu Đurđevdan uz želju da je proslave u zdravlju i veselju i poželio da opština Lopare napreduje i da se realizuju ciljevi iz strategije razvoja.

On je proteklu godinu ocijenio kao uspješnu za ovu lokalnu zajednicu i izrazio uvjerenje da će tako biti i ubuduće.



(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan

06.05.2019 16:16

Cestitke rukovodstvu opstine Lopare povodom Djurdjevdana- Slave opstine!

ODGOVORITE
Name

re

18.07.2022 15:18

Sve sami tipovi sa kupljenim diplomama.