Kup BiH: Pehar ide Sarajevu ili Širokom Brijegu?

Prvi finalni susret Kupa Bosne u Hercegovine za sezonu 2018/19. u kojem će se sastati Sarajevo i Široki Brijeg biće odigran u srijedu, 8. maja, od 18. 00 sati na stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Fudbal 07.05.2019 | 08:45
Kup BiH: Pehar ide Sarajevu ili Širokom Brijegu?
"Bordo tim" je na putu do finala bio bolji od Veleža, kakanjskog Rudara, Zrinjskog i Sloge iz Gornjeg Crnjelova, dok je Široki Brijeg pobijedio Željezničar, Slobodu, banjalučki Borac i TOŠK.

Trener tima sa "Koševa" Husref Musemić očekuje zanimljiv dvomeč.

"Finalne utakmice predstavljaju vrhunac ovog takmičenja gdje će snage odmjeriti dvije najbolje ekipe. Široki Brijeg ima kvalitetnu ekipu, sigurno je da žele osvojiti trofej kao i mi. Mislim da možemo očekivati dvije interesantne utakmice, koje će, nadam se, proteći u fer i korektnom sportskom duhu", rekao je Musemić za zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Njegov kolega sa klupe Širokobriježana Goce Sedloski naglasio je da je "finale nagrada za naš naporan i pošten rad i nadamo se da ćemo se predstaviti u najboljem svijetlu".

"Znamo da je ovo drugo finale za naš klub u zadnje tri godine i to predstavlja ispunjavanje naših ambicija. Malo je specifično, sa jedne strane jer se igraju dvije utakmice, no sa druge strane je dobro što ćemo revanš odigrati pred našim navijačima i možemo da kažemo da ćemo dati i više od našeg maksimuma kako bismo obradovali naše simpatizere", izjavio je makedonski stručnjak.

Revanš susret na rasporedu je 15. maja na stadionu "Pecara".

Izvor: mondo.ba, Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar