Solskjer: Nismo zaslužili Ligu šampiona!

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer bio je razočaran posle drugog uzastopnog remija "crvenih đavola" u Premijer ligi.

Fudbal 06.05.2019 | 10:30
Solskjer: Nismo zaslužili Ligu šampiona!
Junajted je kao gost protiv Hadersfilda odigrao 1:1, baš kao i proteklog vikenda sa Čelsijem i tako izgubio i teoretske šanse da se dokopa mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Norvežanin je po završetku meča bio iskren rekavši da njegov tim posle svega nije pokazao da poseduje dovoljno elemenata da bi igrao naredne sezone u elitnom takmičenju.

"Nismo slučajno šesti na tabeli, za to postoje razlozi. Tokom sezone nismo bili dovoljno dobri da se zaslužimo mesto koje vodi u ligu šampiona. To nije iznenađenje, ali smo se svakako nadali boljoj igri na ovom meču. Nismo osvojili dovoljno bodova, dobili dovoljan broj utakmica, dali dovoljan broj golova. Teško je kada usred sezone ostanete bez menadžera. To nas je koštalo", rekao je Norvežanin.

Njega očekuje ozbiljan zadatak na leto da pokuša da osveži tim i spremi ga za narednu sezonu.

"Ovo samo pokazuje gde se trenutno kao klub nalazimo. Ne živimo u svetu fantazija, znamo da nismo dorasli tome da stignemo vodeća dva tima, daleko smo od njih, ali kao Mančester junajted ne bismo smeli da kažemo da smo daleko od top četiri. Zaostajemo na mnogim nivoima, ali to je istovremeno i izazov za sve. Siguran sam da ćemo odgovoriti na njega", rekao je Solskjer.

On nije želeo da priča o pojedinačnom učinku.

"Nije vreme za priču o pojedincima. Igrači me nisu izneverili, mi smo tim, ali tim koji je pokazao znake umora u finišu. Lako je kad se pobeđuje u nizu, ali teško je kada ne ide. Danas nije bio problem trud igrača, jednostavno nismo bili dovoljno dobri da zadržimo prednost. Poklonili smo im gol, video sam često da pravimo slične greške posle kornera za nas i na tome ćemo morati da radimo", zaključio je Solskjer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar