Kad je teško - Pavkov! Zvezda je šampion!

Crveno-beli se namučili sa gostima iz Lučana, ali i osvojili bodove vredne titule! Neko odozgo sve vidi: Pavkov krunisao Zvezdu! Snažni golgeter slomio Lučance u 82. minutu i obradovao publiku na stadionu Rajko Mitić – 1:0.  Preokret Partizana u 93, Nikolić je video loptu u golu! Crno-beli su odigrali tanko prvo poluvreme i gubili su u Humskoj, da bi u nastavku napravili preokret. Pobedonosni gol je "pao" u nadoknadi, ali će biti mnogo polemike oko toga da li je uopšte bio. . .

Fudbal 05.05.2019 | 21:50
Kad je teško - Pavkov! Zvezda je šampion!
Krvava glava za preokret u Salcburgu, dva gola Liverpulu, gol Partizanu... I sada gol Mladosti iz Lučana.

Često je Milan Pavkov bio junak Crvene zvezde ove sezone, a u 35. kolu Superlige prekinuo je agoniju i jedinim pogotkom u meču doneo svom timu pobedu kojom je i zvanično obranjena titula prvaka Srbije.

Ušao je sa klupe u 61. minutu, a u 82. lepim udarcem iz prve na najbolji način završio akciju u kojoj su učestvovali još Jovančić i Gajić.

Mučili su se crveno-beli pre toga. Ben nije iskoristio penal u 67, a dva minuta kasnije isključen je Marko Gobeljić, ali Pavkov je svojim 12. superligaškim golom ove sezone i definitivno rešio pitanje šampiona. Ispostavilo se, međutim, čak i da je ostalo nerešeno, Zvezda bi dva kola pre kraja obezbedila prvo mesto pošto Radnički nije uspeo da savlada Vojvodinu u Nišu (0:0).

Crveno-belima je ovo zvanično 29. titula nacionalnog prvaka, ali je na "Marakani" računaju kao 30. pošto su uvereni da će im Fudbalski savez Srbije dodeliti titulu iz 1946. godine.

Ako je neko zaslužio da overi šampionsku titulu na stadionu Rajko Mitić onda je to Milan Pavkov! Čovek koji je doneo mnogo toga lepog Crvenoj zvezdi u ovoj sezoni, bio strelac spektakularnih golova koji su dizali Marakanu na noge, zasluženo je pogodio i za overu najvažnijeg trofeja u ovoj sezoni - 1:0 (0:0).

Vladan Milojević je snažnog diva iz Begeča ubacio na teren u poslednjih pola sata, onda kada je bilo jasno da crveno-belima protiv Mladosti treba dodatna snaga i odlučnost u šesnaestercu. Crveno-beli su dodali gas u završnici i bez obzira na brojčani deficit na terenu zbog isključenja Gobeljića u 70. minutu uspeli da stignu do dragocenog pogotka. Ogromne zasluge idu na račun Dušana Jovančića, koji je na sjajan način povukao kontranapad u ključnom 82. minutu, u pravom trenutku uposlio Gajića na desnom boku, a ovaj sa golom spojio Pavkova.

Uspavanka na našem najvećem stadionu trajala je gotovo čitavo prvo poluvreme. Domaćin je prvi put ozbiljno pripretio preko Gobeljića u 20. minutu. On je snažno tukao iz daljine, a loptu petom umalo ka golu skrenuo Vujadin Savić. Ipak, taj trenutak kao da je probudio Lučance. Ekipa Nenada Milovanovića je odmah uzvratila i to u dva navrata. Bojović je odlično doduturio loptu do Bojića, a ovaj iz stopostotne šanse gađao pored stative. Već u sledećem napadu Rodić je u poslednjem trenutku sustigao Andrića, koji se stuštio ka golu Milana Borjana i umalo ozbiljno pripretio.

Domaćina je pokušao da razmrda Marko Marin, koji je izmamio aplauze sa nekoliko dobrih poteza i jednom ozbiljno zapretio Rosiću, ali je to bilo daleko manje od onoga što se očekivalo u prvom delu utakmice. Poluvreme bez šuta u okvir gola protvinika nije bilo nešto što se događalo domaćem timu u ovoj sezoni, pogotovo ne u mečevima Superlige. Mladi Joveljić je bio dosta odsečen, dok je Vukanovića, a posebno Bena, bilo premalo u igri pred golom protivnika.

To je počelo da se menja u nastavku, kada je Milojevićev tim, očigledno nakon ozbiljnih kritika na poluvremenu, konačno počeo na pravi način da pritiska protivnika. Vukanović je bio u kolosalnoj šansi u 54. minutu, kada je iznenada ostao sam na oko desetak metara udaljenosti od gola protivnika, ali je gađao pored gola. Ali, kada je video da je vrag odneo šalu, strateg crveno-belih je posegnuo za dvostrukom izmenom i umesto Vukanovića i Joveljića na teren od 62. minuta poslao Ivanića i Pavkova. Već kod sledećeg prekida Rodić je odlično skočio i gađao ka golu protivnika, ali se istakao Rosić.

Ipak, sve se zakomplikvalo u svega tri minuta između 67. i 70. minuta, čemu je dosta kumovao i sudija Dragan Čolović, koji je sa dve diskutabilne odluke zakuvao situaciju na terenu. Prvo je svirao penal zbog prekršaja nad Pavkovim, ali je Benov jedanaesterac pročitao Rosić, a onda je dodelio Gobeljiću drugi žuti karton zbog simuliranja na 20 metara udaljenosti od gostujućeg gola.

Međutim, Mladost nije umela da iskoristi brojčanu nadmoć na terenu. Crvena zvezda je i dalje bila ta koja je diktirala tempo, dok se sa druge strane čekalo da Lučanci krenu napred, ali Milovanovićev tim kao da se plašio takve situacije, pa je na kraju poklekao i ostao i bez tog jednog boda.



CRVENA ZVEZDA - MLADOST 1:0 (0:0)
/Pavkov 82/

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 7.812 Sudija: Dragan Čolović (Raška).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Savić, Babić, Rodić - Jovičić (80. Gajić), Jovančić - Ben, Marin, Vukanović (61. Ivanić) - Joveljić (61. Pavkov).

MLADOST: Rosić, P. Jovanović, Milošević, Šatara, Leković - Andrić, L. Jovanović (80. Pavlović) - Pejović, Radivojević (87. Ristić), Bojić (84. Odita) - Bojović.

Sudija: Dragan Čolović.

U preostala dva kola crveno-beli će igrati protiv Proletera u Novom Sadu, pa dočekuju Napredak, a Mladost će biti domaćin Čukaričkom, pa ide u Niš.

Preokret Partizana u 93, Nikolić je video loptu u golu! Crno-beli su odigrali tanko prvo poluvreme i gubili su u Humskoj, da bi u nastavku napravili preokret. Pobedonosni gol je "pao" u nadoknadi, ali će biti mnogo polemike oko toga da li je uopšte bio... Šćekićev fantomski gol vodi Partizan u Evropu! Crno-beli došli do pobede sumnjivim golom u 93. minutu.

Partizan je praktično obezbedio učešće u Ligi Evrope!

Crno-beli su odigralo vrlo "tanko" prvo poluvreme u Humskoj, gubili su golom Andreja Ilića i imali su sreće pošto je Rušević pogodio stativu, da bi se posle ulaska u igru Saše Ilića mnogo toga promenilo u njihovoj igri, videli smo pravu opsadu gola Nikole Petrovića.

Posle samo tri minuta Ilić je asistirao Danilu Pantiću, ređale su se šanse za Rikarda i njegove saigrače, da bi utakmicu odlučio Aleksandar Šćekić u 93. minutu.

Posle prave konfuzije u kaznenom prostoru šutirao je sa četiri-pet metara u pravcu Nikole Petrovića, golman Napretka je to odbranio, da bi arbitar Bojan Nikolić pokazao na centar pošto je ocenio da je lopta prešla gol-liniju.

Teško je proceniti da li je to bilo tako, ne postoji "gol-tehnologija" u Superligi, pa će sigurno onaj ko je pogodio u toj situaciji tvrditi da je gol, dok će onaj ko je primio tvrditi da nije...

Pred oko 1.200 navijača u Humskoj koji su čitav meč terali rukovodstvo kluba:

Partizan - Napredak 2:1 (0:1)
/Pantić 63, Šćekić 90+3 - Ilić 20/

Utakmica je počela velikom šansom za Danila Pantića, koji je "opljačkao" rivala i potom slabo šutirao u Nikolu Petrovića, da bi nakon toga utakmica ušla u miran tok koji je prekinula iznenadna šansa i gol za Napredak u 20. minutu preko Andreja ilića.

Prošao je Aksentijević po desnoj strani i uputio odličan centaršut, odbranio je Stojković pokušaj Alivodića glavom, da bi mladi napadač na drugoj stativi ubacio loptu u mrežu.

Partizan je potom uspostavio kontrolu igre, prilazio sve bliže golu Nikole Petrovića, da bi potom opet u fokusu navijača bio Vladimir Stojković koji je u 38. minutu samo pogledom ispratio šut "rezerviste" Anesa Ruševića glavom, kada je lopta završila na daljoj stativi...

Najbolje šanse za crno-bele usledile su pred kraj poluvremena kada je prvo Pantić pripretio sa distance, da bi u pet-šest sekundi velike šanse imali Gomeš i Šćekić.

Prvo je napadač Partizana u dva navrata šutirao očajno, prvo mu je odbranio Petrović, da bi drugi put loptu prosledio nehotice do Šćekića, a Crnogorac je loptu poslao visoko preko gola, nakon čega je odahnuo Napredak.

Mirnije je počelo drugo poluvreme, tek je Zoran Tošić ugrozio Nikolu Petrovića dobrim slobodnjakom, a izjednačenje smo videli nedugo posle ulaska Saše Ilića.

Samo tri minuta je proveo na terenu pre asistencije za Danila Pantića (63') koji je natrčao na loptu iz drugog plana i zakucao ju je u mrežu golmana Napretka, što je značilo još učestalije napade Partizana za potpuni preokret.

"Kampovali" su pred golom Nikole Petrovića koga su naterali na veliku odbranu u 80. minutu, kada je Rikardo Gomeš probao sa pet metara glavom - pravo u njega.

A onda gol u 93. minutu...

Aleksandar Šćekić je na drugoj stativi iskoristio ubačenu loptu, nadskočio je čuvara, šutirao u pravcu Nikole Petrovića, da bi potom Bojan Nikolić, čijim je delegiranjem Partizan bio nezadovoljan jer ih je oštetio u Nišu, pokazao da je lopta prešla crtu.

Usledila je gužva na terenu i nezadovoljstvo kod igrača Napretka, pa nas nema sumnje očekuje još mnogo polemike u javnosti posle gola kojim je Partizan praktično obezbedio Evropu.



Ponovo famozna gol linija u Humskoj! Ovog puta u korist Partizana. Poput one situacije u jesenjem derbiju, kada su sudije priznale gol Ričmonda Boaćija i time izbile iz ruku crno-belima pobedu, tako su danas arbitri dosudili pogodak za Partizan u 93. minutu, kojim mu je trasiran put ka evropskoj sceni - 2:1.

Mnogo bure i žuči izazvao je taj 93. minut. Šćekić je tukao glavom, Petrović izbacio loptu iz gola, a sudija Nikolić je pokazao na centar. Utisak je da gola nije bilo, da lopta nije celim obimom prešla gol-liniju... Ipak, tri boda su ostala u Humskoj, kojima je Partizan pobegao Mladosti na četiri boda razlike dva kola pre kraja. 

Stvorili su domaći brdo šansi, žestoko se ispromašivali, lopta nikako nije htela u gol. Ali, na kraju, arbitar Nikolić je procenio da je u 93. minutu ipak - prešla.

Igrom je Partizan zaslužio pobedu, bio je bolji tim, stvorio je daleko više šansi, međutim, malo je nedostajalo da se neočekivano ponovo saplete protiv Napretka. I ponovo u Humskoj.

Sve pare ovog sveta da ima Partizan, dao bi ih za još jednu mladost Saše Ilića. Još jednom su crno-beli plesali po ivici ambisa, da praktično sami sebi izbiju iz ruku evropsku vizu, ali vremešni kapiten je ponovo bio ona sila koja rešava stvar. Napredak je vodio u Humskoj, Partizan serijski promašivao, dok nije u igru ušao Ilić i namestio pogodak Pantiću za izjednačenje.

Sve što je moglo da krene naopako po Partizan u prvom poluvremenu – krenulo je. Igra po sistemu „spori ritam bend“ kažnjena je u 20. minutu, kada je posle kornera Napretka Alivodićšutirao glavom, Stojković kratko odbio, pravo do Andreja Ilića, koji je sproveo fudbal u mrežu. Hladan tuš u ionako kišom okupanoj Humskoj – 1:0.

Iako je Partizan napadao posle toga, nije bilo nekih velikih šansi sve dok nije u 39. minutu Ostojićglavom pogodio stativu gola crno-belih! Valjda je ta velika šansa gostiju probudila tim Sava Miloševića, koji je poslednjih sedam-osam minuta poluvremena igrao kao na struju.

A, onda kako to obično biva, lopta nije htela u gol! Teško je objasniti kakve su šanse promašili Rikardo, Pantić, Ivanović, Šćekić u tom finišu, fudbal kao da iz čistog inata nije želeo u mrežu Napretka.

Kraj poluvremena, početak nervoze. Dok se publika zabavljala skandiranjem protiv uprave...

Partizan je izjednačio tako što je Saša Ilić namestio zicer Danilu Pantiću, koji ga je pretvorio u gol. Igralo se posle toga sve vreme na polovini gostiju, a daleko najbolju priliku da donese pobedu domaćinu propustio je Rikardo Gomeš desetak minuta pre kraja, kada je glavom sa pet metara tukao, a nekadašnji golman Partizana Petrović odbranio.

I onda taj famozni finiš i još jedan fantomski gol u Humskoj. Ovog puta u korist crno-belih... 

PARTIZAN – NAPREDAK 2:1
/S. Ilić 63, Šćekić 90+3 - A. Ilić 20/

Beograd.
Stadion Partizana.
Sudija: Bojan Nikolić.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Pavlović, Valijente, Urošević - Zdjelar, Šćekić, Pantić, Ivanović (od 46. Tošić, od 63. Zakarić) - Nikolić (od 60. Ilić) i Rikardo.

NAPREDAK: Ni. Petrović - Aksentijević, Ostojić, Obradović, Deak (od 60. Stevanović), Ne. Petrović - Đorić, Marinković, Ivanović - Alivodić i Ilić (od 35. Rušević).

Vojvodina do boda u Nišu, Čuka čuva treće mesto! Najjače domaće prvenstvo dobilo je osvajača dva kola pre kraja takmičenja.

Poznat je šampion Superlige Srbije nakon kompletiranog 35. kola u plej-ofu ovog popodneva.

U mečevima koji su se igrali u isto vreme kad i utakmice "večitih" protiv Mladosti iz Lučana, odnosno kruševačkog Napretka, Radnički je odigrao 0:0 na svom terenu sa Vojvodinom, dok je Čukarički slavio 3:0 na Banovom brdu u duelu sa Proleterom rezultatom 3:0.

Pobeda Zvezde nad Mladošću je završila priče o osvajaču, Nišlije su dugo bile u borbi za prvo mesto, ali su dva kola pre kraja poklekle i zbog pobede novog-starog šampiona izgubile šanse za osvajanje pehara.

Uprkos tome, Radnički svakako nije uspeo da savlada Vojvodinu, pa bi beogradski crveno-beli i sa bodom iz današnjeg duela uspeli da osiguraju prvo mesto na tabeli.

Domaćin je u utakmici visokog tempa na "Čairu" bio bolji rival, imao je više prilika i kontrolu nad dešavanjima na terenu, ali nije uspeo da postigne pogodak i dođe do nova tri boda. Tim iz Novog Sada pružio je dobar otpor i iznenadio osvojenim bodom u, ispostaviće se, meču bez većeg rezultatskog značaja.

Radnički je posle ovog rezultata ostao na drugom mestu, u tom pogledu prvenstvo je rešeno i za njih, a preostala dva meča odigraće "za svoju dušu" i skladan završetak sezone u kojoj su briljirali i zasluženo osigurali ovako visoku poziciju.

Vojvodina je i dalje osma, poslednja dva kola odigraće sa nadom da mogu da prestignu svoje gradske rivale i obezbede makar zvanje najboljeg kluba u Novom Sadu.

U utakmici na Banovom brdu, Čukarički je bez većih poteškoća pobedio upravo Proleter rezultatom 3:0 i sačuvao treću poziciju na tabeli ispred Partizana.

Heroj njihove pobede još jednom je bio Ognjen Mudrinski koji je već u prvom poluvremenu praktično rešio pitanje pobednika postigavši dva gola. Prvi put se korpulentni napadač upisao u strelce već u šestom, da bi duplirao prednost svog tima drugim pogotkom u 36. minutu.

Tačku na pobedu "brđana" stavio je Stefan Šapić golom u 79. minutu utakmice, i tako svom timu osigurao tri boda koja će im biti veoma važna u borbi za Evropu.

Poslednja dva kola sezone odlučiće ko će završiti na trećoj poziciji, a za to mesto trenutno figuriraju upravo Čukarički, koji se trenutno tu nalazi, i Partizan, dok su šanse Mladosti nakon današnjeg poraza znatno smanjene.

SUPERLIGA, 35. kolo:

plej-of

Partizan - Napredak 2:1 (0:1)
/Pantić 63, Nikolić 90+3 - Ilić 20/

Crvena zvezda - Mladost 1:0 (0:0)
/Pavkov 83/

Čukarički - Proleter 3:0 (2:0)
/Mudrinski 6, 36, Šapić 79/

Radnički - Vojvodina 0:0

TABELA: Crvena zvezda 54, Radnički 46, Čukarički 37, Partizan 36, Mladost 32, Napredak 27, Proleter 22, Vojvodina 21.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar