Trend: Šminka i na porođaju

Neke mame su pokazale da je tačno da "ako nije objavljeno na društvenoj mreži, nije se ni dogodilo", a otišle su i korak dalje, pa kompletno našminkane podnose porođajne bolove.

  • Magazin
  • Zanimljivosti


Te mame nanose slojeve šminke da lijepe dočekaju svoje bebe, ali i da budu spremne za prvu zajedničku fotografiju koju onda stavljaju na Facebook ili Instagram. Da je tako potvrđuju i statistike koje kažu da se čak 68 posto porodilja u Velikoj Britaniji šminka, odmah nakon porođaja.

Neke se sređuju i prije nego što porođaj krene.

Isto istraživanje je pokazalo da mame koje imaju od 18. do 31. godinu prije nego što dođu u bolnicu idu na "bjuti" tretmane. Na depilacije, kvarcovanje, nadogradnju trepavice ili bar kod frizera.

Čini se da su za taj trend krive (ili zaslužne) influenserke sa Instagrama koje na svojim profilima postavljaju fotografije na kojima se sređuju za doček svojih prinova.

Umjetnica, šminkerka Alaha Karimi je svoju prvu bebu 2016. na Instagramu najavila fotografijom na kojoj se za porođaj priprema nanoseći nekoliko slojeva pudera. A to joj je, kako kaže, olakšalo bolove na porodu.

Ona nije jedina. Mama i šminkerka Tegan Woodford je na Instagramu objavila fotografiju bratove žene na kojoj je dotjeruje dok ima porođajne bolove.

(Agencije)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

mama

05.05.2019 19:41

Nasminkaju se, epiduralna, zaspi, probudi se kad ono vidju djetica u moje ruke- da idiotkinje radjaju prirodno vidjela bi ja kako bi im sminka na licu ostala, zene kidaju kosu sa glave . . .

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.