FRA: Putuj Evropo, bolje da se ne gledamo na jesen!

Ekipa Rudija Garsije osvojila samo bod u Strazburu - 1:1.

Fudbal 03.05.2019 | 23:50
FRA: Putuj Evropo, bolje da se ne gledamo na jesen!
Prošle godine u ovo vreme u Marselju se slavio plasman u finale Lige Evrope, a ove sezone gledamo taj isti tim koji ničim nije zaslužio da se sledeće sezone nađe na evrosceni. Ekipa Rudija Garsije nastavila je da se sapliće u ovoj sezoni, pošto je večeras uspela da osvoji samo bod u Strazguru - 1:1 (0:0).

Daleko od toga da domaćin ne zaslužuje respekt, ali gigant sa Velodroma jednostavno više nema pravo da rasipa bodove, pa mu se svaki kiks opravdano da nazivati neuspehom. Posebno što su ambicije na početku bile ogromne, potajno i šampionske.

Mesto broj četiri, poslednje koje garantuje plasman u Ligu Evrope ove sezone, udaljeno je ogromna četiri boda, a ukoliko Sent Etjen kojim slučajem slavi u Monaku biće u prilici da tu prednost dodatno i uveća. Tako je pred Marseljom u poslednja tri kola gotovo nemoguća situacija. Takođe, Rudi Garsijateško može da računa da će biti u prilici da i naredne sezone vodi ovaj tim.

Olimpik je lepim golom Valera Žermena na samom startu drugog poluvremena došao i do prilike da se pinada osvajanju tri velika boda. Ipak, sve je to palo u vodu u 65. minutu, kada je izliv besa dobio iskusniStiv Mandanda. Legendarni čuvar mreže je uspeo da zaustavi udarac Žona Martena sa bele tačke, potom i odbijenu loptu na koju je natrčao Tomason, ali nije mogao i treći udarac koji je u njegovu mrežu poslaoKeni Lala.

Kapiten Marselja je učinio sve što je bilo do njega, čak i više od toga, ali su njegovi saigrači jednostavno zaslapli, pa nema sumnje da je svlačionica posle meče grmela. Gosti do kraja meča nisu imali ni snage, niti umeća da se izbore za novu šansu za postizanje gola.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar