Cvajta: Poklon s neba za HSV!

Paderborn izgubio u Bilefeldu, pao i Sankt Pauli!

Fudbal 03.05.2019 | 21:20
Cvajta: Poklon s neba za HSV!
Sankt Pauli više nema čemu da se nada kada je u pitanju borba za Bundesligu; Paderborn je, s druge strane, propustio veliku šansu da napravi ogroman korak za promociji. Gusari su izgubili u Drezdenu, sa ta tri boda Dinamo je osigurao opastanak u Cvajti, dok je četa Šetefena Baumgarta neočekivano lagano pala u Bilefeldu (0:2), pogotovo što je za Arminiju to bio meč bez ikakve takmičarske važnosti. 

Drugoplasiranom timu na tabeli presudio je veteran Fabijan Klos i to oba puta na asistenciju Andreasa Folgzamera. Prvi put Klos je matirao goste u smiraj prvog dela, a onda odmah na startu drugog.    

Uzalud Paderbornu veći posed lopte i prividna kontrola utakmice, posle dva brza pogotka domaćina više nije bilo povratka. 

U Drezdenu Dinamo je poveo sa penala. Ebert je bio precizan u 23. minutu za 1:0. Poravnao je Dijamantakos u 57, da bi konačan rezultat postavio Burnić 15 minuta pre kraja utakmice. 

Situacija na tabeli nije se promenila, ali ovaj rezultat Paderborna pravi je poklon za Hamburger. Ukoliko sutra dobije Ingolštat, nekadašnji šampion Evrope vraća se na drugu poziciju, a onda iščekuje nedelju i rezultat Union Berlina.

CVAJTA - 32. KOLO

Petak

Bilefeld - Paderborn 2:0 (1:0)
/Klos 42, 48/

Dinamo Drezden - Sankt Pauli 2:1 (1:0)
/Ebert 23pen, Burnić 75 - Dijamantakos 57/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar