Loše vijesti za Liverpul i Gvineju!

Vezni fudbaler engleskog premijerligaša Nabi Keita zaradio je težu povredu i očekuje ga dvomesečna pauza, zbog čega će propustiti i Afrički kup nacija.

Fudbal 03.05.2019 | 19:45
Loše vijesti za Liverpul i Gvineju!
Nabi Keita povredio se već u 24. minutu prvog meča polufinala Lige šampiona protiv Barselone zbog čega ga očekuje duža pauza.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da će fudbaler biti van terena najmanje dva meseca.

On je dodao da je Keita završio sezonu, što je veliki hendikep za tim, ali i za njegovu reprezentaciju Gvineje, budući da je bio u odličnoj formi u poslednje vreme.

"Keita je zaradio težu povredu butnog mišića. Ima rupturu tetive i oporavak će trajati osam nedelja. To je za nas veoma loša vest, ali i za reprezentaciju Gvineje, kojoj neće moći da pomogne na predstojećem Afričkom kupu nacija u Egiptu. Povredio se baš u nezgodnom trenutku, kada mu je baš dobro krenulo, ali takve stvari se dešavaju u fudbalu", rekao je Klop pred nastavak borbe u Premijer ligi.

Liverpul u završnici borbe za titulu u Engleskoj očekuju dueli sa Njukaslom i Vulverhemptonom, ali i revanš sa Braselonom u polufinalu Lige šampiona na Enfildu u utorak.

Keita je u poslednje vreme pokazivao uspon u formi, a postigao i je prve golove za "crvene".

Liverpul je za njegov transfer iz Lajpciga platio 60 miliona evra u leto 2017. godine, ali je fudbaler ostao još jednu sezonu u Nemačkoj na pozajmici.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar