VIDEO: Bosanci napravili cirkus

Nije dugo vremena prošlo, a carinik je izvukao četiri šteke Marlbora sakrivene u većoj kesi - buranije

Bosna i Hercegovina 29.04.2019 | 21:02
VIDEO: Bosanci napravili cirkus
“Imate li viška cigareta? Prijavite ako imate, ako ne prijavite, a mi vam ih nađemo, kaznit ćemo vas, platićete i carinu i kaznu”, otprilike tako su sugerisali njemački carinici putnicima minibusa koji je saobraćao na relaciji Janja – Bijeljina – Frankfurt.

Svi su “očekivano” odmahivali glavom, a carinik je potom jednog po jednog putnika pitao ima li u prtljagu cigareta. I opet su svi do jednog odgovorili da nemaju. Carinici su potom zamolili sve putnike da napuste vozilo, a vozaču naredili da otvori i prtljažnik.

Nije dugo vremena prošlo, a carinik je izvukao četiri šteke Marlbora sakrivene u većoj kesi – buranije.

Pitali su čija je kesa s buranijom i cigaretama, javila se starija žena. Carinik joj je saopštio da ima tri šteke više od odzvoljenog i s obzirom da nije dobrovoljno prijavila, mora platiti ukupno 84 eura kazne.

Žena je prvo tvrdila kako nema toliko novca, kako ima samo pola, pa je u jednom trenutku počela vozača moliti da joj on da novca za polovinu kazne. Vozač, ljut zbog cijele situacije u koju ga je putnica “uvalila”, počeo je bukvalno bježati od nje po cesti, poručujući joj da od toga nema ništa.

Kada su joj policajci objasnili da će joj oduzeti sve cigarete ako ne plati puni iznos kazne, “sjetila” da ipak ima novca. Ah, prethodno joj na pamet pala “genijalna” ideja, da kaže cariniku da će tri šteke podijeliti putnicima koji nemaju cigareta?! Naravno, uzalud.

No, ni tu nije bio kraj cirkusu. Cariniku je dala pet novčanica po 20 eura, a onda joj je on vratio 20, a iz ruke potom uzeo 10 eura (ukupno 90). Žena je tada pomislila da je carinik “pripazio” pa mu se počela zahvaljivati, govoreći mu da je dobar čovjek, čak mu je ponudila kusur od 6 eura da ga počati, što je carinik kategorički odbio…

Pogledajte kompletan snimak koji je napravila TV ekipa koja bila u patroli zajedno sa carinicima…(fokus.ba)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

blbl

29.04.2019 21:21

Sta je ovdje cudno? Pa u svakom busu ce naci nekoga ko prenosi visak cigara,pica,suhog mesa...

ODGOVORITE
Name

Sitna Buranija

29.04.2019 21:36

U pravom smislu. Zanimljivo da na tezinu prekrsaja nije nesto ni velika kazna, platis na licu mjesta,dobijes potvrdu i ides dalje.Vjerovatno se to tako radi u uredjenim drzavama.

ODGOVORITE
Name

RUZA

29.04.2019 22:12

Bravo carinska policojo otkrili 4 steke malbora.Kako i kuda prode marihuna, kokain i drugi opijati?

ODGOVORITE
Name

madmax

30.04.2019 00:50

Bravo, bas tako! Oni sa drogama prolaze bez problema. Ipak je ovaj snimak star vec 2 godine kad sam ga u njemackoj gledao.