Video: Trčao maraton obučen u kostim Big Bena!

Muškarac iz Kenta trčao je londonski maraton "maskiran" u jednu od najpoznatijih londonskih atrakcija - Big Ben. Zamalo da obori Ginisov rekord.

Ostali sportovi 30.04.2019 | 14:15
Video: Trčao maraton obučen u kostim Big Bena!
Lukas Bejts nije pobedio na Londonskom maratonu. Nije bio ni blizu čak. Ali, on je čovek o kojem se najviše priča u vezi sa ovom prestižnom trkom.

Ovaj 30-godišnji muškarac iz Kenta trčao je maraton sa sve kostimom Big Bena, jedne od najpoznatijih londonskih atrakcija.

Teško da se ta ideja može svrstati u normalne, ali imao je veliki cilj - da obori Ginisov rekord u kategoriji "trčanje maratona sa kostimom neke poznate lokacije/spomenika".

Lukas je bio blizu, ali ipak nije oborio rekord. On je maraton istrčao za tri sata i 54 minuta, a važeći rekord je tri sata, 34 minuta i 34 sekunde. Rekord je postavio Nemac Rihard Mijec na maratonu u Berlinu septembra prošle godine, koji je trčao kostimiran u Holstentor kapiju grada Libeka.

Uoči maratona, Bejts je rekao da mu je najbolje maratonsko vreme 2 sata i 59 minuta, ali kada ne trči obučen u ogromno zvono. Do ovoga je trčao četiri maratona.

"Sada sam želeo da uradim nešto neobično, nešto ludo i zabavno", izjavio je on.

Pred ciljem mu se dogodila komična situacija (komična za one koji su ga gledali, razume se) - zbog veličine i visine kostima nije mogao da prođe kroz cilj, pa mu je bila potrebna pomoć organizatora trke.Pogledajte još neke smešne kostime:Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar