"Nole, Fedeks i Rafa traže do 1.000.000 dolara za turnir!"

Direktor turnira u Hertogenbošu Marsel Hunce govorio je o tome sa kakvim problemima se suočavaju organizatori teniskih turnira.

Tenis 30.04.2019 | 17:30
"Nole, Fedeks i Rafa traže do 1.000.000 dolara za turnir!"
Hunce je rekao da turniri nekada nemaju da ispune zahteve pojedinih tenisera, koji traže veliki novac za učestvovanje na njihovim turnirima.

Direktor turnira na travnatoj podlozi kaže da je "to sve deo igre".

"Igrači nekada traže previše, ali mi im kažemo da toliko jednostavno nemamo. Nekada nas razumeju, nekada ne. Sve je to deo igre. Ne smemo da zaboravimo da neki igrači donesu dosta toga turnirima, što se tiče sponzorstava i sponzora", kazao je Hunce.

Ipak, prostor bi se lakše našao za "veliku trojku", ukoliko bi hteli da dođu u Hertogenboš.

"Ako bi jednog dana Federer, Nadal ili Đoković zaželeli da igraju u Hertogenbošu, oni obično traže od 800.000 do 1.000.000 dolara. Sigurno bismo ih doveli, našli bismo rešenje, ali sve zavisi od njih, ne od nas“

Hunce je otkrio jedan veoma lep gest Đokovića.

"Sećam se da se povukao sa turnira jer je se povredio. Pozvonio mi je telefon dok sam se vraćao u hotel, zvao me je Novak. Zvao me je da se izvini što se povredio i što ne može da nastupi, poželeo mi je dobar turnir".

Dodao je da je Novak uradio ono što mnogi ne bi.

"Nema mnogo igrača koji vas lično nazovu kada se povrede i moraju da otkažu učešće. Uglavnom vas nazove agent, ili agent zove ATP. Privatni poziv od igrača se ne događa često, a Novak je jedan od retkih koji je to uradio".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar