POR: Srpski četverac na ivici ambisa!

Ali, u Portugaliji svi se pitaju koga sudije više vole: Benfiku ili Porto? Orlovi uz dva komada sa penala preuzeli prvo mesto na tabeli Primeire.

Fudbal 29.04.2019 | 17:30
POR: Srpski četverac na ivici ambisa!
Porto je sebi dozvolio neverovatnu glupost u petak na gostovanju kod Rio Avea. Imao je dva gola prednosti i dozvolio rivalu da ga sustigne golom u sudijskoj nadoknadi. Uzdao se ipak u Bragu. Ali u “kamenolomu” ubedljivih 4:1 za Benfiku. Ubedljvih rezultatski, ne toliko igrački. U Portus u besni, tvrde da je sudijska trojka na čelu sa Tijago Martinsom pogurala lisabonske Orlove do preokreta u poslednjih pola sata igre.

Braga je naime vodila posle prvih 45 minuta pošto je Vilson Eduardo sa penala doveo domaće u vođstvo od 1:0. Tu nije bilo ničeg spornog. Ali onda u drugom poluvremenu – dva penala za Benfiku. Ovaj drugi čak i nije sporan, jeste lopta pogodila Bruna Vijanu u ruku i tu nema nikakvih problema.

Ali ovaj prvi? Žoao Feliks je oboren u Braginom kaznenom prostoru, ali ni posle odgledanog snimka niko ne sme da se zakune da ga je Rikardo Esgajo uopšte dotakao. Navijačima suparničkih klubova to je bilo dovoljno da pokrenu priču o sudijskoj protekciji za Benfiku. Čisto preventivno, Benfikine pristalice odmah su uzvratile optužbama da je Porto taj kome su sudije naklonjenje.

Istini za volju, Benfika je u drugom poluvremenu bila apsolutno dominantna i samo se čekao trenutak kada će pasti gol. Ali je pitanje da li bi taj prvi došao na vreme, da Martins nije bio lak na pištaljci i dozvolio Piciju da preokrene na 2:1. Posle toga je sve bilo lakše. Braga u šoku, koristi to Ruben Dijas i već u 69. minutu je 3:1. Samo 10 minuta ranije Braga je vodila.

Za kraj i najlepši trenutak meča. Slalom Rafe Silve za konačnih 4:1. Kad se piše o svim Benfikinim asovima Rafu nekako najčešće zaobilaze, a to on nikako nije zaslužio.

Kako bilo, Benfika je iskoristila kiks Porta i sada je sama na prvom mestu na tabeli. Braga je ostala na šest bodova iza Sportinga i verovatno će u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Sporting će direktno u grupnu fazu.

Pomenućemo za kraj još da je Šaves naših Nikole Maraša (igrao 90 minuta) i Nikole Ćalasana (nije bio u protokolu) savladao Nasional sa 4:1 i gurnuo Lazara Rosića i Aleksandra Paločevića (bili na klupi) korak bliže ispadanju. Ni Šaves naravno nije siguran, ali posle dve vezane pobede ima čemu da se nada.

PORTUGAL 1 - 31. KOLO

Petak

Rio Ave - Porto 2:2 (0:2)
/Santos 86, Ronan 90 - Brahimi 18, Marega 22/

Subota

Portimonense - Feirense 1:0 (1:0)
/Tabata 37/

Santa Klara - Setubal 0:0

Sporting - Gimaraeš 2:0 (1:0)
/Rafinja 39, Felipe 51/

Aveš - Belenenseš 3:0 (0:0)
/Rodrigo Alveš 60 pen, Klaudio Falkao 78 pen, Oliveira 90/

Nedelja

Maritimo - Tondela 2:0 (1:0)
/Edgar Kosta 33, Korea 83/

Šaves - Nasional 4:1 (2:1)
/Vilijam 9, 22, 86pen, Sing 64 – Kamačo 19pen/

Braga – Benfika 1:4 (1:0)
/Eduardo 35pen – Pici 59pen, 65pen, Ruben Dijas 69, Rafa Silva 90/

Boavista - Moreirense 3:1 (1:0)
/Obiora 26, Ndžai 81, Falkone 86 - Hališ 90+3/



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar