ПОР: Српски четверац на ивици амбиса!

Али, у Португалији сви се питају кога судије више воле: Бенфику или Порто? Орлови уз два комада са пенала преузели прво место на табели Примеире.

Фудбал 29.04.2019 | 17:30
ПОР: Српски четверац на ивици амбиса!
Порто је себи дозволио невероватну глупост у петак на гостовању код Рио Авеа. Имао је два гола предности и дозволио ривалу да га сустигне голом у судијској надокнади. Уздао се ипак у Брагу. Али у “каменолому” убедљивих 4:1 за Бенфику. Убедљвих резултатски, не толико играчки. У Портус у бесни, тврде да је судијска тројка на челу са Тијаго Мартинсом погурала лисабонске Орлове до преокрета у последњих пола сата игре.

Брага је наиме водила после првих 45 минута пошто је Вилсон Едуардо са пенала довео домаће у вођство од 1:0. Ту није било ничег спорног. Али онда у другом полувремену – два пенала за Бенфику. Овај други чак и није споран, јесте лопта погодила Бруна Вијану у руку и ту нема никаквих проблема.

Али овај први? Жоао Феликс је оборен у Брагином казненом простору, али ни после одгледаног снимка нико не сме да се закуне да га је Рикардо Есгајо уопште дотакао. Навијачима супарничких клубова то је било довољно да покрену причу о судијској протекцији за Бенфику. Чисто превентивно, Бенфикине присталице одмах су узвратиле оптужбама да је Порто тај коме су судије наклоњење.

Истини за вољу, Бенфика је у другом полувремену била апсолутно доминантна и само се чекао тренутак када ће пасти гол. Али је питање да ли би тај први дошао на време, да Мартинс није био лак на пиштаљци и дозволио Пицију да преокрене на 2:1. После тога је све било лакше. Брага у шоку, користи то Рубен Дијас и већ у 69. минуту је 3:1. Само 10 минута раније Брага је водила.

За крај и најлепши тренутак меча. Слалом Рафе Силве за коначних 4:1. Кад се пише о свим Бенфикиним асовима Рафу некако најчешће заобилазе, а то он никако није заслужио.

Како било, Бенфика је искористила кикс Порта и сада је сама на првом месту на табели. Брага је остала на шест бодова иза Спортинга и вероватно ће у треће коло квалификација за Лигу Европе. Спортинг ће директно у групну фазу.

Поменућемо за крај још да је Шавес наших Николе Мараша (играо 90 минута) и Николе Ћаласана (није био у протоколу) савладао Насионал са 4:1 и гурнуо Лазара Росића и Александра Палочевића (били на клупи) корак ближе испадању. Ни Шавес наравно није сигуран, али после две везане победе има чему да се нада.

ПОРТУГАЛ 1 - 31. КОЛО

Петак

Рио Аве - Порто 2:2 (0:2)
/Сантос 86, Ронан 90 - Брахими 18, Марега 22/

Субота

Портимоненсе - Феиренсе 1:0 (1:0)
/Табата 37/

Санта Клара - Сетубал 0:0

Спортинг - Гимараеш 2:0 (1:0)
/Рафиња 39, Фелипе 51/

Авеш - Белененсеш 3:0 (0:0)
/Родриго Алвеш 60 пен, Клаудио Фалкао 78 пен, Оливеира 90/

Недеља

Маритимо - Тондела 2:0 (1:0)
/Едгар Коста 33, Кореа 83/

Шавес - Насионал 4:1 (2:1)
/Вилијам 9, 22, 86пен, Синг 64 – Камачо 19пен/

Брага – Бенфика 1:4 (1:0)
/Едуардо 35пен – Пици 59пен, 65пен, Рубен Дијас 69, Рафа Силва 90/

Боависта - Мореиренсе 3:1 (1:0)
/Обиора 26, Нџаи 81, Фалконе 86 - Халиш 90+3/



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар