RUS: Lokomotiva se kockala sa LŠ do 88. minuta!

Najgori tim lige umalo šokirao Moskovljane!

Fudbal 28.04.2019 | 16:15
RUS: Lokomotiva se kockala sa LŠ do 88. minuta!
Umalo ogroman kiks Lokomotive. Kiks koji je i dalje aktuelnog šampiona mogao da košta direktnog plasmana u Ligu šampiona. Najgori tim lige, odavno prežaljeni Jenisej, imao je senzacionalnih 1:1 na šest minuta pre kraja utakmice. Činilo se da će četa Jurija Semina darivati gradskog rivala CSKA i omogućiti mu da je stigne, ali u 88. minutu stvar je spasao Džeferson Farfan. 

Zapravo, najveće zasluge za pobedonosni pogodak idu na račun Alekseja Mirančuka. Mladi krilni vezista prihvatio je loptu negde ispred svog šesnaesterca i povukao kontru. Uspeo je da prođe jednog igrača gostiju, a onda se tako stuštio ka golu da niko nije mogao ni da mu priđe. Usledio je pravovremeni pas za Farfana i lukava realizacija, iskosa sa desne strane, u bliži golmanov ugao. 

Prethodno je Lokomotiva povela autogolom Valerija Kičina, koji je sa pet metara zakucao loptu u sopstvenu mrežu u 67. minutu. Gosti su remi u džepu imali u periodu od 84. do 88. minuta zahvaljujući pogotku Kostjukova.  

Moskovljani su u većem delu meča bili dominantni, imali više od 20 opasnih pokušaja, ali Jenisej se nije dao. Na kraju je individualni kvalitet tandema Mirančuk - Farfan rešio utakmicu i doneo velika tri boda Lokomotivi. 

Zenitova prednost ponovo je smanjena na pet bodova, ali lider kasnije danas ima zicer protiv Krila Sovjetov da se vrati na plus osam. 

RUSIJA 1 - 26. KOLO

Subota

Anži - Rostov 1:1 (0:1)
/Zakirov 77 - Jeremenko 35/

Dinamo Moskva - Ahmat 0:0

Nedelja

UFA - Ural 
/Vombergar 22, Vanek 52pen, Igbun 79, 90+1 - Bicfalvi 16/

Lokomotiva - Jenisej 2:1 (0:0)
/Kičin 67ag, Farfan 88 - Kostjukov 84/ 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar