Kad Miha obeća: Sačuvaću vas, pa onda pričamo!

Srbin koncentrisan na opstanak svoje ekipe, ali smatra da njegova misija u klubu još nije završena.

Fudbal 27.04.2019 | 08:15
Kad Miha obeća: Sačuvaću vas, pa onda pričamo!
Siniša Mihajlović radi dobar posao u Bolonji, pa se stoga pokreću priče o njegovoj budućnosti. Uprkos dobrim rezultatima, klub je i dalje blizu opasne zone, udaljeni su pet bodova od Empolija koji je prvi ispod crte, a sutrašnji meč igraju upravo protiv njih.

Trener tima sa severa Italije smatra da fokus ekipe ne sme da se pomeri i da je trenutno veoma važno pobediti direktnog rivala u borbi za opstanak

"Sutra igramo značajnu utakmicu, ali ne i odlučujuću. Ko god pobedi imaće mnogo veće šanse da i sledeće sezone igra u Seriji A, a to nam je glavni cilj", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare.

Srpski trener tvrdi da je glavom i dalje okrenut samo borbi za opstanak, a da će o sledećoj sezoni razmišljati tek kada se ova završi. Njemu ugovor ističe na leto, ali obećava da će Bolonja biti prvi tim sa kojim će ući u pregovore po završetku takmičenja.

"Veoma sam srećan u ovom klubu, vezao sam se brzo za grad i za navijače. Bolonja će sigurno biti moj prvi izbor, kada se završi sezona, moj trenutni klub će biti prvi sa kojim ću sesti za pregovarački sto", otvoreno je rekao nekadašnji selektor Srbije.

On veruje da je u Bolonji već napravio dobar posao, ali da tu nije kraj. Ekipa je pobedila na pet od poslednjih sedam mečeva i sigurno je da u dobrom raspoloženju čekaju završnicu sezone.

"Ekipa je sazrela na pojedinačnom i na kolektivnom planu, igramo dobro i imamo samopouzdanja. Izgradili smo određeni identitet, imamo prepoznatljiv stil igre, ali isto tako imamo i mnogo da radimo", zaključio je Siniša Mihajlović.

Bordo-plavi su u dobroj situaciji, eventualna pobeda nad Empolijem skoro bi i sigurno značila opstanak i garanciju da će srpski strateg i sledeće sezone voditi klub sa severa.

Ukoliko ostanu na okupu, Mihajlović i Bolonja će verovatno biti veoma aktivni na tržištu, kako bi nastavili sa dobrim rezultatima i povećali svoje šanse za uspešnu sezonu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar