Švercovao cigarete, pa izbacio O'Salivena!

Amaterski snuker igrač koji je izbacio velikog Ronija O'Salivena sa svetskog prvenstva u Šefildu u prošlosti se bavio švercom duvana i cigareta.

Ostali sportovi 26.04.2019 | 21:05
Švercovao cigarete, pa izbacio O'Salivena!
Džejms Kejhil, dvadesettrogodišnji amaterski snuker igrač eliminisao je Ronija O'Salivena sa Krusibla u utorak sa 10:8 u frejmovima i tako ispisao istoriju postavši prvi amater koji se kvalifikovao na SP, a samim tim i prvi koji je prošao prvu rundu i to ni manje ni više nego protiv jednog od najvećih u istoriji snukera.

Kako smo to već pisali, Kejlih je u srodstvu sa legendom snukera Stivenom Hendrijem, ali ono što je veoma interesantno je to da je Kejhil 2017. godine uhapšen na mančesterskom aerodromu sa 7,000 pakli cigareta i 61 kilogramom duvana u svom koferu i vrednost robe je procenjena na otprilike 20,000 evra.

Za ovaj prekršaj je kažnjen sa 17 nedelja pritvora, uslovnom kaznom od godinu dana i 150 sati društveno korisnog rada, pošto su ga na takav potez nagovorili drugi snuker igrači u Dubaiju i za tako nešto mu platili 3,000 funti.

Primera radi, nakon pobede nad Ronijem O'Salivenom Džejms Kejhil je zaradio desetostruko više novca nego od "pokušaja šverca", pošto je nagrađen sa 30,000 funti i nakon te velike pobede je kratko izjavio: "Došao sam da osvojim turnir"!

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar