Roma poslala ponudu Konteu!

Isprsila se najviše što može! Ako italijanski trener prihvati, dvojica igrača će morati da odu.

Fudbal 24.04.2019 | 20:30
Roma poslala ponudu Konteu!
Čvrsto su rešeni u Romi da im naredni trener bude Antonio Konte. Nekadašnji trofejni trener Juventusa je prvi pik Vučice i prvi pregovori su već obavljeni. Konte je dobio ponudu, u kojoj je iznos manji od onog koji je imao u Čelsiju, ali opet dovoljno velik da bi Roma morala da napravi određene rezove u ekipi.

Kako tvrdi Kalčomerkato, Roma je ponudila Antoniju Konteu ugovor po kojem bi zarađivao 9.500.000 evra godišnje, što je za 1,5 miliona manje od ugovora koji italijanskog stručnjaka još vezuje za Čelsi.

Konte je, navodno, zainteresovan za posao u Romi i spreman je da se odrekne tih 1.500.000 evra razlike, ali traži garancije oko dovođenja igrača, oko angažovanja u izboru pojačanja, jer želi da stvori tim koji će moći da izazove Juventus u borbi za titulu.

Roma još nije izabrala novog sportskog direktora od odlaska Ramona Monćija, a trenutno je najbliži tom posli Đanluka Petraki, koji obavljao posao u Torinu.

Međutim, kako tvrdi Kalčomerkato, ukoliko Antonio Konte prihvati ponudu Rome, klub će, da bi mogao da ga plaća, morati da proda dvojicu igrača iz kruga najplaćenijih. „Nišani“ se na Edina Džeka, Havijera Pastora i Stivena N’Zonzija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar