Bakir pozvao Fahru u vlast

SDA čeka zeleno svjetlo Saveza za bolju budućnost.

Bosna i Hercegovina 24.04.2019 | 14:26
Bakir pozvao Fahru u vlast
- Vidio sam se s gospodinom Radončićem, za sada još nemam zeleno svjetlo od SBB-a, razgovori će se nastaviti, kazao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, za Avaz TV komentarišući  nastavak pregovora o formiranju vlasti na državnom nivou.

Podsjetimo, na posljednjem susretu lidera SDA, HDZ-a BiH, SNSD-a - Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika - dogovorena je raspodjela ministarskih pozicija u Savjetu ministara BiH. Tom prilikom Dodik je kazao da će za ministra bezbjednosti BiH Stranka demokratske akcije predložiti predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Radončić je tada za Avaz TV izjavio kako nije upoznat s detaljima sastanka te da “nema komentar”.

- Ja mislim da nama treba jedan široki front, što manje stranaka u opoziciji, a što više probosanskih u poziciji - istaknuo je Izetbegović.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

007

24.04.2019 12:39

Nema šta,multietnička kompozija,svi za Bakira.

ODGOVORITE
Name

Ismet

24.04.2019 13:03

jadan je svaki bosnjak koji za SDA glasa, koja bagra to bog više neće stvoriti nikad. do jučer ste se pljuvali i klali a sad se ljubite. SDA je otpad a ne stranka. Nikad ni mrtav ne bi za ove reketaše i lopove glasao, opljačkali ste ovaj narod, nemamo mi bošnjaci problema ni sa srbima ni sa hrvatima , već izmedju sebe , a smeća toliko ima medju nama da ga sve komunalne službe Evrope ne bi počistile. Vjera i zakletva u Allaha je samo parola za lopovluk, a koliko ima pravih bošnjaka u BiH je ravno s poredjenjem da svi za jedan sto mogu sjesti. sve foleri i djamijski štakori, a sve sama bagra i ološ.

Name

ne remse

24.04.2019 13:10

Covjek mucka mulja odugovlaci i na sve nacine pokusava da bude na vlasti na svim nivoima sto je nemoguce. A nemoguce je zato sto je na svakom od pomenutih nivoa nekog prevario a vrhunac njegovih zelja je kanton Sarajevo gdje se svi do sada prevareni nalaze u koaliciji. I nece se nigdje nista formirati dok se gore navedeni gospodin i njegova SDA pita.

Name

re

24.04.2019 13:16

Valja Hdz/snsd koaliciju drzati Na uzdi!!

Name

Re Ismet

24.04.2019 20:35

Isti su oni svi moj prijatelju (bez obzira bili Muslimani, Srbi ili Hrvati), ista govna. Kunu se u vjeru a ovamo pljačkaju narod i samo se za fotelje bore.

Name

Direkt

24.04.2019 15:47

Vec se sad vidi da bice to Vlada tj. Savjet ministara sastavljen od Bosnjaka, Covica i Dodika. Manjinska vlada u kojoj ce Srbi biti ikebane, Bakirovo cvijece.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

24.04.2019 16:02

Onda ce Mile pozvati Seselja u vlast ili Pavica a mozda i Kalabica

ODGOVORITE