Zvezdini šuteri saglasni...

Mnogo promašaja, da ponovimo prvih 20 minuta! "Nije mi teško da igram pleja, sve što trener traži od mene ja sam spreman da igram. Samo da osvojimo šampionat, mogu i centra da igram samo da pobedimo", kaže Beron.

Košarka 19.04.2019 | 09:15
Zvezdini šuteri saglasni...
Crvena zvezda je dobro počela u Podgorici, dominirala je u prvih 20 minuta, ali nije uspela da iskoristi taj period kako bi napravila veću prednost. Vodili su crveno-beli samo pet poena razlike na poluvremenu, ali je Budućnost u nastavku pojačala i stigla do 1:2 u seriji.

Crveno-beli šuteri Bili Beron, Ognjen Dobrić i Kej Si Rivers su saglasni da je prvo poluvreme ključ kako Zvezda treba da odigra u četvrtoj utakmici finalne serije.

Te da je bilo mnogo promašaja sinoć.

"Promašili smo mnogo šuteva. Trpeli smo mnog pritiska od odbrane. Nismo uspeli da im se približimo i smanjimo razliku u drugom poluvremenu. Bila je to jaka i teška utakmica, očekujem nešto slično i u narednoj. Moramo da nastavimo da igramo kao do sada, da smanjimo izgubljene lopte, da se fokusiramo u napadu i budemo organizovaniji. To počinje i od mene kada igram pleja. Da se potrudim da organizujem dobro igru. Nije mi teško da igram pleja, sve što trener traži od mene ja sam spreman da igram. Samo da osvojimo šampionat, mogu i centra da igram samo da pobedimo", rekao je Beron posle utakmice.

Ognjen Dobrić takođe nije bio na pravom nivou, posebno kada gledamo kako je odigrao prve dve utakmice. I njemu se ruka skratila malo u Morači.

"Jako teška utakmica i fizički i psihički. Jednostavno su iskoristili naše greške. Igrali smo dobro prvih 20 minuta, posle smo počeki da grešimo. Dali su nam lake poene i to ih je dizalo. Moramo da budemo fokusirani svih 40 minuta i da što manje grešimo. Da odigramo što bolje znamo. Očekivali smo reakciju, znali smo da se neće povući pred svojom publikom, naravno da će napadati i biti agresivni, znali smo šta nas čeka. Igrali smo dobro u prvih 20 minuta i onda smo psihički pali i utakmica je otišla u drugom pravcu", rekao je Dobrić.

Kada je Kej Si Rivers počeo da šije u prvih 20 minuta mnogi su pomislili da će Zvezda sinoć završiti posao. Dao je čak 19 poena u prvom delu, nije skoro da nije promašio ništa, ali je onda u nastavku i on upao u problem i nije mogao ništa da pogodi.

"Igrali smo vrlo pristojno u prvom poluvremenu. Promašili smo mnogo šuteva u prvih pet minuta drugog poluvremena. Imali smo mnogo defanzivnih grešaka. Bilo je teško iskontrolisati utakmicu. Razlika u odnosu na prve dve utakmice je u odbrani. To nije izgovor. Izgubili smo sebe u drugom poluvremenu. Moramo da ponovimo u narednoj utakmici prvih 20 iz ove. Moramo da budemo fokusirani i mentalno spremni. Umor nije izgovor. Probaću da se spremim za petak. Nedostaje nam Stratos, ali treniramo svakoga dana i ovde smo gde smo", rekao je Rivers.

Četvrta utakmica u seriji igra se u petak od 19 časova u Morači.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar