Pariz: Oca i kćerku svi traže

Neposredno pred izbijanje požara u pariskoj katedrali Notr Dam snimljena je fotografija koja je zapalila društvene mreže.
 
 

Svijet 16.04.2019 | 22:32
Pariz: Oca i kćerku svi traže
Samo sat vremena pre nego što je razorni požar zahvatio poznatu parisku katedralu Notr Dam, otac i ćerka snimljeni su kako se veselo igraju ispred istorijskog spomenika, a fotografija je od tada postala viralna.

Fotografija je snimljena pre zalaska sunca i požara koji je osvetlio parisko nebo i koji je lokaliziran oko tri sata ujutro, nakon što je prvo progutao toranj, a ubrzo i čitav krov.

Bruk Vindzor kaže da je snimila fotografiju oca i ćerke koji su uživali ispred 850 godina starog spomenika, koji godišnje poseti do 14 miliona turista.

"Umalo sam prišla tati i pitala ga želi li fotografiju. Sada bih volela da jesam. Tviteru, imaš li neku magiju, pomozi da ih pronađemo", napisala je, a njen post je postao viralan.

Otac još uvek nije identifikovan, ali fotografija je već završila u brojnim medijima i verovatno je samo pitanje vremena kad će biti pronađen.

Fotografija je za kratko vreme imala 100.000 deljenja i 200.000 lajkova.



Da podsetimo u razornom požaru koji je zahvatio Notr Dam simbol Pariza i Francuske uništeni su glavni toranj i veći deo krova na vekovima staroj katedrali, ali su dva zvonika i glavna konstrukcija očuvani.

Spasena je i većina umetničkih dela zahvaljujući velikoj požrtvovanosti 400 vatrogasaca koji su se borili gotovo devet sati sa vatrenom stihijom. 

(Kurir)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Лука Лабан

17.04.2019 05:50

Отац и ћерка се сликали испред катедрале???!!!!! Па је ли то могуће? Страшно.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

17.04.2019 06:30

Nije mi jasno zbog čega ih traže, a još manje razumem to da neka kokoška, bez saglasnosti roditelja, šeruje fotografiju deteta koju gledaju stotine hiljada ljudi. Po našem zakonu, lice maloletnika mora biti zamagljeno.

ODGOVORITE
Name

Re

17.04.2019 08:49

Malo je zakona kao što su naši. Svijet bi se mogao dugo ismijavati tome.