Zidan: Imamo mnogo igrača koje možemo da prodamo!

Ali Benzemu ne da ni za živu glavu. . . !

Fudbal 15.04.2019 | 12:45
Zidan: Imamo mnogo igrača koje možemo da prodamo!
Trener Real Madrida Zinedin Zidan raspšio je nade dobrog dela navijača Real Madrida koji priželjkuju da vide leđa Karimu Benzemi. Najavljujući sutrašnju utakmicu protiv Leganesa (21.00) legendarni as poručio je da u njegovom timu ima dosta igrača koji bi mogli da budu prodati, ali ime svog zemljaka i očito miljenika - isključio je. 

"Benzema može da igra sa bilo kim u napadu, jer on svakog igrača kraj sebe čini boljim", poručio je Zidan. "Karim nije klasična devetka, on je drugačiji igrač od mnogih koje znam i koji igraju na toj poziciji. Postiže golove kao prava devetka, ali može i da se povuče, da zadrži loptu, da asistira... Njegove mogućnosti su ogromne".  

Jedan od igrača o čijoj se formi često diskutuje poslednjih nedelja je Toni Kros. Nemac se pominjao kao neko ko bi mogao da napusti Bernabeu u sklopu rekonstrukcije tima, međutim...

"Kros je sjajan igrač. I to vam neću reći samo ja. Uradio je velike stvari ovde za pet godina. Smiren je, pritisak mu ne može ništa. Volim ga, uvek sam ga voleo. Vi ćete nastaviti da pričate o Toniju i ostalim igračima, kako će otići, kako ih ne želim... Ali svi oni su vrlo važni za ovaj tim".   

Tonija Krosa bez obzira na ove lepe reči neće biti u sastavu za Leganes, ali ne iz taktičkih razloga, već zbog prehlade.

"Nije mu bilo dobro sinoć, danas nije mogao da trenira. Verovatno neće moći da igra".  

Isko se nameće kao logična zamena. Još jedan igrač o čijoj se budućnosti često govori...

"Imam u ekipi mnogo igrača koji mogu da budu prodati jer su zaista dobri. Mnogi klubovi žele igrače Real Madrida, to je normalno i nije ništa novo. Isko je za nas važan. I njega volim. Videćemo šta će biti tokom leta". 

Madriđanima se zamera što nisu doveli adekvatnu zamenu za Kristijana Ronalda, što nisu smeli da dozvole da ostanu bez vođe.

"Da, otišao je, ali mi možemo da dovedemo neke druge igrače. Oni nam možda neće doneti ono što je doneo Ronaldo, ali će nam doneti novi kvalitet", zaključio je Zidan. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar