Bivši srpski reprezentativac ugasio telefon i pobjegao!

Posle 34 dana u Poljskoj. . . ! Ne sviđa mi se grad, ne sviđa mi se trener. . . ! Malo je reći da mu se nije baš dopalo!

Fudbal 14.04.2019 | 16:45
Bivši srpski reprezentativac ugasio telefon i pobjegao!
Ne tako davno blistao je pod komandom Aleksandra Jankovića u Belgiji, tamošnji mediji selili su ga i u Anderleht, ali je Mehelen odbijao da ga proda. Debitovao je i za U21 reprezentaciju Srbije...

Tri godine kasnije život nije ni izbliza tako lep za Aleksanda Bjelicu, koji je danas centralna tema u Poljskoj zato što mu je pao mrak na oči posle samo 34 dana u Koroni iz Kjelcea. Prema navodima lokalnih medija, Bjelica je posle gostovanja kod Krakovije – izgubio je njegov tim posle gola primljenog u 93. minutu – umarširao u kancelariju predsednika Kšištofa Zajaca i rekao da mu je svega preko glave.

“Ne osećam se dobro ovde. Ne sviđa mi se liga, ne sviđa mi se grad, ne sviđa mi se trener. Ni tim nije dobar. Znam i da su od mene svi očekivali više, ali ja ne mogu da odgovorim izazovima i idem iz Kjelcea“, citiraju poljski mediji Bjeličine reči na sastanku sa Zajacom, iako je jasno da nisu mogli da mu prisustvuju, pa možemo samo da pretpostavimo da su ovakav raport dobili od samog predsednika kluba.

Verovatno po istoj mantri, piše se i da je Bjelica zapretio Koroni da će, ako mu se zabrani odlazak, okončati fudbalsku karijeru, iako mu je tek 25 godina. Potom je otišao, ugasio telefon i ostavio sve u klubu da se češu po glavi i pitaju gde je. Protiv Zaglebja u prošlom kolu nije ga bilo u protokolu, a kad su novinari pitali trenera Đina Letijerija šta se dešava, šef struke im je rekao da on bolestan i da ga zato nema u timu. Iz kluba su kasnije izgleda proturali i priče da je momak iz Vrbasa doživeo nervni slom, ali se on javio medijima iz Belgije i rekao da to nije tačno, već da se jednostavno užasno loše osećao u Poljskoj.

Možemo samo da pretpostavimo da govori istinu, jer tek je 28. februara – poslednjeg dana prelaznog roka u Poljskoj – i potpisao za Koronu. Obećavali su mu mesto startera, pa su prvi problemi navodno nastali kad je vrlo brzo po dolasku u Kjelce shvatio da nema zagarantovano mesto na terenu. Posle poraza od Krakovije bilo je i navodno neprijatnih kontakata sa navijačima (ne konkretno Bjelice, već celog tima) i Aleksandar je prosto nestao. Odigrao je tri utakmice za Koronu, na te tri je njegov klub primio čak 12 golova. Očigledno su mu ti porazi teško pali.

Čeka se još reakcija Korone, jer Bjelica je potpisao ugovor do 2021. godine. Kako saznaju Poljaci trenutno je sa porodicom u Holandiji, pošto pored srpskog ima i pasoš te zemlje.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar