Nova ''nezgoda'' Junkera (VIDEO)

Od predsjednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera se uvijek može očekivati neočekivano. Zgode, ali mnogo učestalije nezgode Junkera su odavno postale sastavni dio njegove političke karijere.

  • Vijesti
  • Srbija


Neke od njih su zabavne i komične, ali neke vrlo neprijatne, pa čak i opasne. Opasno je bilo u Ruandi gdje je 64-godišnji Junker prisustvovao prošlosedmičnom obilježavanju 25. godišnjici genocida.

Nakon što je zapalio vatru na spomeniku, prilikom davanja baklje, nespretni predsjednik Evropske komisije zamalo nije zapalio suprugu predsjednika Ruande Paula Kagamea - Žanet, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Treba se prisjetiti trenutka kada je Junker hodao u dvije različite cipele ili kada je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića uhvatio za zadnjicu.

Sklon je i upotrebi izraza koji nisu tako česti u politici i diplomatiji, pa je tako mađarskog premijer Viktora Orbana nazvao "malim diktatorom", a nedavno je uvrijedio i britansku premijerku Terezu Mej.

Ono što najviše voli da radi je da se poljubi sa svojim kolegama.(Agencije)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Pijanci

12.04.2019 08:44

Nije cudno sto je svijet (planeta Zemlja) ovakvi!!!! Izgleda da SVIJET vode-PIJANCI, ali se namece i pitanje: kakose zovu oni koji to PIJANCIMA dozvoljavaju. Odgovor je: PIJANCI!!!

Ova ,,luda" će se otrijezniti, ali ovi naši (svi sa Balkana) i Tramp nit su bili nit će biti ikad normalni.

BL komunista

12.04.2019 10:58

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.