Nova ''nezgoda'' Junkera (VIDEO)

Od predsjednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera se uvijek može očekivati neočekivano. Zgode, ali mnogo učestalije nezgode Junkera su odavno postale sastavni dio njegove političke karijere.

Srbija 11.04.2019 | 21:31
Nova ''nezgoda'' Junkera (VIDEO)
Neke od njih su zabavne i komične, ali neke vrlo neprijatne, pa čak i opasne. Opasno je bilo u Ruandi gdje je 64-godišnji Junker prisustvovao prošlosedmičnom obilježavanju 25. godišnjici genocida.

Nakon što je zapalio vatru na spomeniku, prilikom davanja baklje, nespretni predsjednik Evropske komisije zamalo nije zapalio suprugu predsjednika Ruande Paula Kagamea - Žanet, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Treba se prisjetiti trenutka kada je Junker hodao u dvije različite cipele ili kada je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića uhvatio za zadnjicu.

Sklon je i upotrebi izraza koji nisu tako česti u politici i diplomatiji, pa je tako mađarskog premijer Viktora Orbana nazvao "malim diktatorom", a nedavno je uvrijedio i britansku premijerku Terezu Mej.

Ono što najviše voli da radi je da se poljubi sa svojim kolegama.



(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pijanci

12.04.2019 06:44

Nije cudno sto je svijet (planeta Zemlja) ovakvi!!!! Izgleda da SVIJET vode-PIJANCI, ali se namece i pitanje: kakose zovu oni koji to PIJANCIMA dozvoljavaju. Odgovor je: PIJANCI!!!

ODGOVORITE
Name

BL komunista

12.04.2019 08:58

Ova ,,luda" će se otrijezniti, ali ovi naši (svi sa Balkana) i Tramp nit su bili nit će biti ikad normalni.