Pamela bi Asanžu uvijek donijela brdo hrane

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž u žižu javnosti došao je pre više od sedam godina, od kada se i nalazi u ekvadorskoj ambasadi, nakon optužbi za seksualno napastvovanje, a sada je i uhapšen.

Zabava 11.04.2019 | 13:33
Pamela bi Asanžu uvijek donijela brdo hrane
Pre samo nekoliko dana britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant je rekao da je Asanž "slobodan čovek", te da kad god odluči, može da napusti ambasadu Ekvadora.

Naime, Asanž (47) se nalazio u ambasadi Ekvadora u Londonu od juna 2012. godine kako bi izbegao izručenje Švedskoj zbog optužbe o silovanju i seksualnom zlostavljanju, koju on poriče.  Uhapšen je jer je 2012. godine prekršio uslovnu slobodu i biće uhapšen čim izađe iz ambasade Ekvadora.

Pored Švedske, u SAD se vodi istraga jer je Vikiliks objavio stotine hiljada stranica američke diplomatske prepiske i tajnih vojnih dokumenata.

Asanž je ubeđen da bi ga Šveđani izručili Amerikancima, a tamo bi mu bilo suđeno za špijunažu. Zanimljiv je taj slučaj "seksualnog zlostavljanja". Dogodio se 2010, kad je Asanž doputovao u Stokholm na poziv "Mis A" (kako piše u policijskom izveštaju) da govori na seminaru tamošnje Hrišćanske unije socijaldemokrata. Samo tri dana od kako je došao tamo spavao je sa "Mis A".

Svakim danom seminara, Asanž je upoznavao učesnike/ce pa je tri dana nakon što je bio u krevetu sa "Miss A", završio i u postelji "Mis W".

Tada još nije bilo naznaka da ih je silovao, ili na bilo koji način prisiljavao na odnos. Međutim, kada je po završetku seminara podneo molbu švedskim vlastima da mu dozvole stalni boravak u toj zemlji, umesto odgovora stigao je zahtev za njegovo hapšenje jer su s njih dve izjavile da su bile seksualno zlostavljane od strane Asanža.

Njegov slučaj je stigao i do Ujedinjenih nacija i ceo proces i dalje nije završen.

Mnogi poznati su javno izrazili da podržavaju Asanža a jedna od najglasnijih je kanadsko-američka glumica Pamela Anderson. Ona je u nekoliko navrata javno govorila da bi Asanž mogao da umre u ambasadi Ekvadora u Londonu.

"On je loše, ovo je užasno. Onemogućili su mu pristup internetu, on je politički zarobljenik u Londonu i odsečen je od svih. Mogao bi da umre tamo, čovek je i ne znam ko može ovo da toleriše. Politički je zarobljenik i heroj kojeg moramo podržati", rekla je Andersonova.

U medijima nisu izostala i nagađanja da su njih dvoje u tajnoj vezi i da ga Pamela redovno posećuje u ambasadi.

Izvori su medijima prenosili da bi mu, kada dolazi u posetu, Pamela uvek donela "brdo hrane, a jednom mu je donela knjigu "Get a Life" - dnevničke zapise slavne britanske pank kreatorke Vivijen Vestvud. Pretpostavlja da je upravo Vivijan "krivac" za njihovu vezu, jer je ona upoznala Asanža sa Pamelom. Asanžu bi Pamela kupovala i vegansku hranu.

"Donela sam mu lep veganski ručak i neke veganske grickalice. Međutim, on kaže da ga mučim donoseći mu takvu hranu", izjavila je novinarima Pamela posle jednog od izlazaka iz ambasade.

B  92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar