Bešiktaš prelomio, daće 6.500.000 za Ljajića!

Srpski fudbaler ispunio uslov iz ugovora.  Ljajić ubedio Bešiktaš da ga otkupi od Torina! Turski Bešiktaš za 6,5 miliona evra otkupiće kompletan ugovor srpskog reprezentativca, Adema Ljajića, od Torina, najavio je predsednik kluba, Fikret Orman.

Fudbal 15.04.2019 | 11:45
Bešiktaš prelomio, daće 6.500.000 za Ljajića!
Dva gola i tri asistencije protiv Rizea, partija kakva se retko viđa, slomila je čelnike Bešiktaša. Crno-beli iz Istanbula jesu u velikim finansijskim problemima, ali su procenili da Adema Ljajića ne smeju da ispuste iz ruku.

Iako su poslednjih nedelja bile spekulacije da klub iz Istanbula neće imati novca po isteku pozajmice na kraju sezone, zbog finansijskih problema, ipak je odlučeno da se završi posao.

"Imamo ugovor sa Ljajićem, kao i dogovor sa Torinom. Nema razloga za paniku. Planiramo Ljajića za sledeću sezonu", izjavio je Orman za Hurijet.

Ljajić je odigrao 26 utakmica za Bešiktaš ove sezone i tako ispunio prvi uslov da ostane u Istanbulu, poslednji protiv Rize kada je dao dva majstorska gola i upisao tri asistencije u pobedi 7:2.

Ljajić, koji je za Bešiktaš dao osam golova i zabeležio 11 asistencija, prethodno je nosio dresove Intera, Rome, Fiorentine i Partizana.

Bešiktaš je u ugovoru o Ljajićevoj pozajmici od Torina ubacio klauzulu da može na leto da otkupi srpskog reprezentativca i najzad je na Bosforu odlučeno da se ta opcija aktivira.

Izvršni direktor crno-belih Umut Guner otkrio je turskim medijima da će Ljajić ostati među istanbulskim Orlovima.

„U ugovoru o pozajmici sa Torinom stoji klauzula da možemo da otkupimo Adema Ljajića za 6.500.000 evra kada odigra više od 25 utakmica za klub. Ta brojka je sada premašena i mi ćemo iskoristiti opciju za kupovinu na kraju sezone. Tu sumu ćemo plaćati u ratama u naredne tri godine“, rekao je Guner.

S obzirom na to da je Ademu Ljajiću protiv Rizea bila 26. utakmica za Bešiktaš ove sezone, Turci su odmah posle toga poručili Torinu da – kupuju.

Adem je u tih 26 utakmica „smestio“ sedam golova i 10 asistencija, tako da je jasno čime je oduševio čelnike kluba i ubedio ih da zavuku ruku u poprilično šupalj džep u poslednjih godinu dana.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar