Lalatović: Nema para za koje bih u Partizan!

"Apsolutno imam istu želju da pobedim Partizan i Zvezdu, samo što u ovom trenutku imam više uspeha protiv Partizana", poručio je Nenad Lalatović u Facebook intervjuu na zvaničnom profilu niškog Radničkog.

Fudbal 11.04.2019 | 11:45
Lalatović: Nema para za koje bih u Partizan!
Nenad Lalatović ove sezone beleži istorijske sa Radničkim.

Nišlije igraju najbolju "domaću" sezonu od osnivanja i još su u konkurenciji za titulu šampiona pošto na sedam "plej-of" kola do kraja šampionata Srbije, nakon podele bodova, za Crvenom zvezdom zaostaju tek četiri koraka.

Već ovog vikenda probaće da tu razliku dodatno umanje kako bi "Real sa Nišave" nastavio da sanja san, a Nenad Lalatović je verovatno najzaslužniji za sve ovogodišnje uspehe.

Tim povodom je za Facebook stranicu Radničkog iz Niša odgovarao na mnogobrojna pitanja navijača i dotakao se aktuelne sezone na jugu Srbije, ali je takođe govorio i o Crvenoj zvezdi, Partizanu, svojim igračima i zanimljivostima...

Kojom ocenom, od 1 do 10, biste ocenili nastup svojih igrača ove sezone?

"Sa 11!", kao iz topa je odgovorio Lalatović koji je potom upitan da li će proslaviti pobedu Radničkog ukoliko predstojećeg vikenda pobedi Crvenu zvezdu.

"Naravno da ću slaviti ako pobedimo. Nema razloga da ne slavim. Ja sam profesionalac.Sve je meni Zvezda pružila u životu i uvek ću to ceniti, ali ja sam sad trener Radničkog. Daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu, ako tako bude - radovaću se!", 

"Ono što je PSŽ u Francuskoj - to je Zvezda ovde. Oni mogu da dovedu najbolje srpske igrač, strance... Pobediti Zvezdu je veliki uspeh i nadam se da ćemo uspeti".

Ono što je Nenada Lalatovića takođe pogodilo jeste što se u medijima "ne priča dovoljno o uspesima Radničkog", podseća da Partizan ima mnogo veći prostor iako je trećeplasirani, a zarad dobrog srpskom fudbalu misli da to treba da se promeni.

Da li će uskoro "neko treći", pored Zvezde i Partizana, uskoro biti šampion Srbije?

"Nadam se da hoće. Mislim da je to Srbiji potrebno, ako Radnički to zaslužuje - i ostavi ekipu na okupu i pojača se sa još dva-tri igrača - može da osvoji titulu", naveo je Nenad Lalatović koji je najviše pitanja dobio upravo o "večitima".

Pošto je igrao za Crvenu zvezdu, i bio trener tog kluba, da li bi prihvatio eventualni poziv Partizana da postane njihof šef stručnog štaba?

"Ne...", prvo je kratko rekao Lalatović i onda sam nastavio.

"Nema tih para, pljunuo bih po sebi i porodici, i po nekome ko mi je sve u životu pružio".

Jedan od navijača pitao je i Lalatović "zbog čega ima kompleks od Partizana" na šta je trener Radničkog poručio da "nema od njih, kao ni od jednog drugog kluba".

PARTIZAN JE GREŠIO!

"Miroslav Bogosavac je igrač koji apsolutno zaslužuje da igra u Partizanu. Napravili su dosta grešaka i sad su i u krizi jer su možda olako puštali svoju decu i prave Partizanovce. Imali su mesta da igraju u Partizanu, on je jedan od najboljih levih spoljnih koje sam trenirao. Ima reprezentativni kvalitet", ocenio je Lalatović svog bivšeg igrača.

"I šta to uopšte znači? Pogledajte statistiku, više sam ja njih pobeđivao nego oni mene. Poštujem Partizan, ali sam od malena naučen, da ne kažem "dresiran" da želim da pobedim Partizan, to je taj rivalitet između mene i njih... Nema nikakvih kompleksa. Posle utakmice apsolutno sve zaboravljam, dok za vreme meča nastojim ka pobedi", rekao je Lalatović i dodao.

"Apsolutno imam istu želju da pobedim Partizan i Zvezdu, samo što u ovom trenutku imam više uspeha protiv Partizana".

Ako ne bi u Partizan - da li bi na klupu reprezentacije Srbije?

"Sigurno da bih prihvatio, to je velika čast i kruna karijere. Ima vremena za sve. Ja sam mlad što se tiče trenerskog posla i mogu da radim još 20 godina, voleo bih naravno da budem selektor Srbije, ali ako zaslužim naravno", ocenio je Nenad Lalatović koji je prethodno sedeo na klupi mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

Da li će Radnički biti poslednji klub koji će voditi u Srbiji?

"Eh... To nikad ne može da se zna".

Istakao je Lalatović da je sportski direktor Marko Jovanović jedan od najzaslužnijih za rezultate i uspehe Radničkog, u istoj meri poput samog Lalatovića ili Tončeva, ali da se o tome neopravdano malo priča u javnosti, iako je pogodio s dovođenjem igrača.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar