Uhapšeni predati tužilaštvu

Pet lica uhapšenih u akciji kodnog naziva "Siti" predata su u nadležnost Tužilaštva Кantona Sarajevo, rekla je Srni portparol Tužilaštva Azra Bavčić.

Bosna i Hercegovina 10.04.2019 | 12:58
Uhapšeni predati tužilaštvu
"Oni se sumnjiče za krivična djela navođenje na prostituciju, nedozovljenu proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja, dok se policijski službenik MUP-a Кantona Sarajevo sumnjiči za krivično djelo zloupotreba položaja", rekla je Bavčićeva.

Prema njenim riječima, prvoosumnjičeni Jusufi Ramel tereti se da je od polovine 2017. godine organizovao grupu koja je podsticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga, a sumnjiči se i za trgovinu narkoticima.

Bavčićeva je dodala da je policijski službenik osumnjičen da je zloupotrijebio položaj tako što je dojavljivao informacije o aktivnostima sarajevske policije koje su članovima grupe koristile pri činjenju krivičnih djela.

Ova lica su uhapšena juče prilikom pretresa 11 lokacija na području Кantona Sarajevo, kada je oduzeto oko kilogram droge, veća količina novca, mobilni telefoni, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar