Tošić: Bolje je što smo treći!

"Igraćemo derbi na Marakani, ali utakmice sa konkurentima za Evropu imaćemo na našem stadionu i to je najbitnije", kaže iskusni fudbaler crno-belih.

Fudbal 09.04.2019 | 19:15
Tošić: Bolje je što smo treći!
Prolećna polusezona je kao košmar za Partizan. Posle poraza od Vojvodine (3:2), a to je peti u 2019. godini, crno-beli sami sebi zagorčavaju život čak i kada je borba za Evropu u pitanju.

Umesto da gledaju kako da se umešaju u trku za titulu, kao što im to veličina kluba nalaže, fudbaleri Partizana moraju da se osvrću za sobom, da vide gde su Čukarički i Mladost, da se ne bi dogodila bruka, pa da na terenu ostanu bez Evrope.

I dok su svi vagali oko toga da li bi Partizanu bilo bolje da je regularni deo završio na četvrtom mestu, pa da Crvenu zvezdu dočeka u Humskoj, Zoran Tošić, strelac tri gola u poslednja dva kola za crno-bele, ima drugu računicu.

"Naš cilj je i bio da završimo na trećem mestu. Igraćemo derbi na Marakani, ali utakmice sa konkurentima za Evropu imaćemo na našem stadionu i to je najbitnije. Prvi je na redu Čukarički i moramo da se probudimo ako želimo da pobedimo", poručio je Tošić.

Iskusni as Partizana je ubeđen da će ekipa zaigrati bolje, jer ima luft od nedelju dana od poslednje utakmice. Najzad će i trener Savo Milošević moći malo više da se posveti treninzima i da drugačije raspodeli uloge od dosadašnjih.

"Bila je naporna nedelja za nama. Nov je stručni štab, ljudi nisu imali dovoljno vremena da nam prenesu sve zahteve. Sada imamo malo više vremena, pa verujem da ćemo protiv Čukaričkog izgledati bolje".

Dva gola je Tošić postigao protiv Čukaričkog, pa jedan protiv Vojvodine. Šteta je za Partizan što nije imao ovako raspoloženog Bambija u prethodnom delu sezone.

"Drago mi je zbog gola. Trudiću se da nastavim u ovom ritmu, da budem još bolji. Žao mi je što u Novom Sadu nije sviran penal nad Uroševićem kod 1:1, jer se na snimku vidi da je bio. Utakmica bi u tom slučaju možda otišla u našem smeru", kaže Zoran Tošić.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar