Ko su uhapšeni u velikoj akciji

U današnjoj velikoj policijskoj akciji kodnog naziva "City" uhapšeni su Jusufi Ramel, Alen Krtičić, Emir Šušić, Nejra Jusufović te službenik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Fahrudin Hajdarbašić, saznaje Klix. ba.

Bosna i Hercegovina 09.04.2019 | 15:33
Ko su uhapšeni u velikoj akciji
Kao organizator ove kriminalne grupe označen je Jusufi Ramel, a koji se zajedno sa Šušićem, Krtičićem i Jusufović tereti za krivična djela navođenja na prostituciju, nedozvoljeno držanje oružja i trgovinu narkoticima.

Službenik u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Fahrudin Hajdarbašić osumnjičen je za krivično djelo zloupotreba položaja.

Dežurni operativni policajac dojavljivao informacije kojim je raspolagao MUP KS

On je dojavljivao informacije o aktivnostima pripadnika sarajevske policije, a koje su na kraju služile ostalim uhapšenim u izvršenju krivičnih dijela za koja su osumnjičeni.

Podsjećamo, opsežnu policijsku akciju danas su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo. Hapšenja su uslijedila nakon višemjesečne istrage, a od jutros su izvršeni pretresi na 11 lokacija. Tom prilikom su oduzeti novac, droga, veća količina vatrenog oružja i mobilni telefoni.

(klix.ba)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

XL

09.04.2019 15:45

USVAKOJ KRIMINALNOJ AKCIJI MORA I IMA BAR JEDAN POLICAJAC!

ODGOVORITE
Name

re

09.04.2019 15:56

Tako se hapse i policajci i u RS. Kad bi se salili..

ODGOVORITE